Ιταλία: Αντεπίθεση Μίλαν και ανακατατάξεις

Ιταλία: Αντεπίθεση Μίλαν και ανακατατάξεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που το ενδιαφέρον για το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν αυξημένο. Η εξαετής κυριαρχία της πανίσχυρης Γιουβέντους, η κάθετη πτώση της Μίλαν, η αστάθεια της Ιντερ και η έλλειψη «βάθους» και «τεχνογνωσίας» για την κατάκτηση τίτλων από Ρόμα και Νάπολι ατόνησαν την προσοχή για το Καμπιονάτο. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως τα περισσότερα γήπεδα είναι παλιά και η προσέλευση μειωμένη, δημιούργησε μια δική του, μοναδική κατηγορία, καθώς τα ονόματα των συλλόγων κάνουν «κλικ» στο μέσο ποδοσφαιρικό αυτί, αλλά το επίπεδο του αθλήματος δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τα προαναφερθέντα.

Η μεταγραφική πολιτική της Μίλαν αυτό το καλοκαίρι κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η νέα διοίκηση της ομάδας μπήκε ξανά δυνατά και ηχηρά στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, υπό τον Κινέζο ιδιοκτήτη Γιονγκχόνγκ Λι, που τον περασμένο Απρίλιο αγόρασε την ομάδα από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έναντι 740 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο καλοκαίρι επί της δικής του ιδιοκτησίας, η Μίλαν πλήρωσε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Μπονούτσι, Ροντρίγκες, Μπορίνι, Κεσιέ, Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα, Μπίλια και Μουζάκιο. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων σε λίγες μόνον ημέρες, με στόχο την άμεση επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ και στους τίτλους. Η ανάγκη για επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι επιτακτική, δεδομένου ότι τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν προήλθαν από δάνεια που έχει λάβει ο Γιονγκχόνγκ Λι και πρέπει εν μέρει να αποπληρωθούν τον Οκτώβριο του 2018. Το πρωτάθλημα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως αν προστεθεί και η φυγή του Μπονούτσι (φωτ.) από τη Γιουβέντους για τη Μίλαν. Η Γιούβεντους παραμένει το πρώτο φαβορί, έχοντας από κοντά τη Ρόμα. Μεγάλη χρονιά και για την ΣΠΑΛ, που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά, έπειτα από 48 χρόνια.

Η αγωνιστική: Σήμερα: Γιουβέντους – Κάλιαρι, Ελλάς Βερόνα – Νάπολι. Αύριο: Αταλάντα – Ρόμα, Μπολόνια – Τορίνο, Κροτόνε – Μίλαν, Ιντερ – Φιορεντίνα, Λάτσιο – ΣΠΑΛ 2013, Σαμπντόρια – Μπενεβέντο, Σασουόλο – Τζένοα, Ουντινέζε – Κιέβο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή