«Να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες μας»

«Να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες μας»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μονοπάτι που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα κληθεί θα διαβεί απόψε (21.45) ο Ολυμπιακός στις Δαλματικές Ακτές. Η νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς του Φαλήρου δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ωστόσο, ο Μπέσνικ Χάσι και οι παίκτες του αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της ρεβάνς. «Η Ριέκα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα για να την κερδίσεις. Εχουμε δει στα τελευταία της παιχνίδια πως είναι μια πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα, έχει παίκτες με πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, παίζουν πάρα πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Είναι μια ομάδα που δημιουργεί προβλήματα στον αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπέσνικ Χάσι χθες βράδυ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο της Ριέκα, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης των παικτών του.

Και προσέθεσε: «Δεν πιστεύω πως η Ριέκα θα ανοιχτεί ούτε θα παίξει φουλ επίθεση. Πιστεύω όμως πως θα μας προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Εμείς στο πρώτο παιχνίδι κάναμε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το μόνο που μας έλειψε ήταν ένα γκολ. Παρ’ όλα αυτά, εκείνοι άντεξαν στην πολύ μεγάλη πίεση που τους ασκήσαμε και κατάφεραν να πετύχουν εκτός έδρας γκολ, πράγμα σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύω πως αύριο η Ριέκα θα είναι πολύ επικίνδυνη, στα πρώτα 15-20 λεπτά θα μας πιέσει αρκετά, αλλά εμείς πρέπει να τρέξουμε να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε απέναντι τους. Δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθεί τέρμα. Ελπίζω όμως οι παίκτες μου να το καταφέρουν και αυτό να κρίνει και στο τέλος το ματς».

Η εξαιρετική παρουσία του Φορτούνη, αλλά και του Φιγκέιρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αναγκάζει τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας να εξετάζει το ενδεχόμενο να τους χρησιμοποιήσει από την αρχή στην Κροατία. Εφόσον προτιμηθεί ο Φιγκέιρας, τότε ο Ελαμπντελαουί θα καθίσει στον πάγκο. Αν ο Φορτούνης πάρει φανέλα βασικού, λογικά ο Σεμπά θα βρεθεί στη λίστα των αναπληρωματικών και ο Μάριν θα μετακινηθεί στα «φτερά». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα έχουμε τη συνύπαρξη αρκετών ποδοσφαιριστών με σημαντική συνεισφορά κυρίως στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, δηλαδή των Μπεν, Μάριν, Φορτούνη και Καρσελά.

Τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο, ακραίοι αμυντικοί οι Ελαμπντελαουί ή Φιγκέιρας και Κούτρης, στόπερ οι Ρομαό, Ρέτσος, αμυντικοί μέσοι οι Ζιλέ, Οτζίτζα, στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο Μπεν, ο Μάριν θα είναι ο δεύτερος εξτρέμ αν παίξει και ο Φορτούνης ή επιτελικός μέσος αν δεν προτιμηθεί ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, με τον Σεμπά να συμπληρώνει τότε την ενδεκάδα.

«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό ματς γιατί η Ριέκα παίζει με αντεπιθέσεις. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι και να φέρουμε θετικό αποτέλεσμα», υποστήριξε χθες ο Ζιλέ. Και τόνισε: «Στο πρώτο παιχνίδι αποδείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι αφού και για εμάς, αλλά και τη Ριέκα αυτό το παιχνίδι είναι σαν τελικός. Αρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση».

Οπως στο Βελιγράδι στο ματς με την Παρτιζάν, έτσι και στη Ριέκα ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς την παρουσία οπαδών του. Και για τις δύο αναμετρήσεις η UEFA έχει απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών για λόγους ασφαλείας. Η έδρα της Ριέκα, χωρητικότητας 8.500 θέσεων, αναμένεται να είναι απόψε γεμάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή