ΑΕΚ: Μετά τη Μίλαν, μπορεί…

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις Μίλαν, Αούστρια Βιέννης και Ριέκα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον 4o όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Η πανίσχυρη και ενισχυμένη τη φετινή σεζόν Μίλαν βρίσκεται για ακόμη μια φορά στον δρόμο της Ενωσης σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπως το 2006 και το 1994, όταν είχαν συναντηθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Κροατίας Ριέκα, την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι η δεύτερη αντίπαλος, ενώ η δευτεραθλήτρια Αυστρίας, Αούστρια Βιέννης, ολοκληρώνει τον όμιλο των «κιτρινόμαυρων».

Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί ελπιδοφόρα για την ΑΕΚ, δεδομένου ότι η Μίλαν ως ισχυρότερη αναμένεται να πάρει την πρώτη θέση με την ΑΕΚ, τη Ριέκα και την Αούστρια Βιέννης να διεκδικούν τη δεύτερη θέση επί ίσοις όροις. Κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν είναι φόβητρο. Ως προς το πρόγραμμα, η Ενωση ξεκινά τις υποχρεώσεις της στην Κροατία με αντίπαλο τη Ριέκα στις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 28 Σεπτεμβρίου υποδέχεται την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, ενώ στις 19 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου παίζει με τη Μίλαν, πρώτα στο «Σαν Σίρο» και έπειτα στο ΟΑΚΑ. Στις 23 Νοεμβρίου υποδέχεται τη Ριέκα και την τελευταία αγωνιστική, στις 7 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Αούστρια στη Βιέννη.

Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ θα καρπωθεί περισσότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζε για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Στα ταμεία της Ενωσης θα εισρεύσουν περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ ανεξάρτητα από τα μπόνους που προβλέπονται για νίκες και ισοπαλίες, αλλά και τη σημαντική προσέλευση του κόσμου της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια.

Με δεδομένο πως τα έσοδα είναι αυξημένα, η ΑΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία μεταγραφή μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ακόμη ο βασικός στόχος καθώς, θεωρητικά, η Λας Πάλμας αναμένεται να εντάξει νέους επιθετικούς στο δυναμικό της. Ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας ανέφερε χθες πως ο Αργεντινός είναι σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτές οι δηλώσεις να αποτελούν κάποιο διαπραγματευτικό ελιγμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή