Με Σιλά γεμίζει το κενό Ζέκα

Με Σιλά γεμίζει το κενό Ζέκα

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιακούμπα Σιλά κέρδισε στο νήμα τον Εγιόν Ενόχ και την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη, που τον επέλεξε για να καλύψει τη θέση του Κάρλος Ζέκα και να δώσει περισσότερη δύναμη στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Οι διαπραγματεύσεις των «πρασίνων» με τη Ρεν, στην οποία ανήκει ο παίκτης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και επήλθε γρήγορη συμφωνία χωρίς να προκύψει σίριαλ, λόγω της πίεσης χρόνου για όλες τις πλευρές στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Σιλά ειδοποιήθηκε να ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου αναμενόταν να φτάσει στη 1 τα ξημερώματα από την Καζαμπλάνκα μέσω Ρώμης. Θα περάσει σήμερα από ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει συμβόλαιο και θα επιστρέψει στην Αφρική για να ενσωματωθεί με την εθνική ομάδα του Μάλι, στην οποία είναι αρχηγός και συμπαίκτης με τον Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Η συμφωνία με τη Ρεν είναι για δανεισμό ενός χρόνου, με οψιόν αγοράς έναντι περίπου ενός εκατ. ευρώ εάν ο Παναθηναϊκός μείνει ικανοποιημένος και θελήσει να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Το συμβόλαιο του 26χρονου χαφ ήταν ένα πρόβλημα, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκε γρήγορα ένας καλός δίαυλος συνεννόησης με τη γαλλική ομάδα, δεν αποτέλεσε τελικά υψηλό εμπόδιο. Ο Σιλά προτιμήθηκε από τον Ενόχ γιατί έχει κάνει κανονικά προετοιμασία με τη Ρεν, δεν θα καταλάβει θέση ξένου (διαθέτει και γαλλικό διαβατήριο) και είναι σε καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία από τον Καμερουνέζο ο οποίος έχει μεν καλύτερο βιογραφικό, είναι όμως 31 χρόνων, πιάνει θέση ξένου, δεν έχει κάνει προετοιμασία με ομάδα και θα χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερο διάστημα για να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα. Πριν καταλήξουν οι «πράσινοι» στον Σιλά, έκαναν μια προσπάθεια μήπως και βρεθεί καλύτερος παίκτης όπως ο Ντιόπ της Εσπανιόλ, αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά και προτίμησαν να μη ρισκάρουν περισσότερο σε μια τόσο νευραλγική θέση.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις, με προτεραιότητα την απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού που θα μπορεί να παίξει στα πλάγια. Για τον λόγο αυτό, άνθρωπος των «πρασίνων» βρίσκεται από χθες στο Μιλάνο όπου συγκεντρώνονται τις τελευταίες μέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου πολλοί μάνατζερ απ’ όλον τον κόσμο και κλείνουν συμφωνίες της τελευταίας στιγμής. Παρουσιάζονται αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και ο Παναθηναϊκός θέλει να βρίσκεται εκεί για να εκμεταλλευθεί την όποια ευκαιρία παρουσιαστεί. Ο προϋπολογισμός του προβλέπει για τη θέση του ακραίου επιθετικού ένα σημαντικό ποσό και το πιθανότερο είναι να αποκτηθεί έμπειρος παίκτης, με κασέ γύρω στο μισό εκατ. ευρώ ετησίως. Θα γίνει, επίσης, μια προσπάθεια για την απόκτηση και ενός κεντρικού αμυντικού. Δεν είναι προτεραιότητα η κάλυψη αυτής της θέσης και θα γίνει κίνηση μόνο αν προκύψει κάποια εξαιρετική περίπτωση. Το θέμα του Μπουρντίσο ήταν δύσκολο εξαρχής και δεν προέκυψαν ουσιαστικές συζητήσεις με τον μάνατζέρ του ο οποίος τον πρότεινε.

• Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Μπρέσια (αγωνίζεται στη Serie B) βρίσκεται ο Λαουτάρο Ρινάλντι. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να επωφεληθεί οικονομικά απ’ αυτή τη συμφωνία, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός έχει μείνει ελεύθερος μετά την προσφυγή που έκανε.

Ζητούν απαντήσεις οι «οργανωμένοι»

Ευθείες βολές κατά της διοίκησης του Παναθηναϊκού εξαπέλυσαν μέσω ανακοίνωσής τους, χθες το μεσημέρι οι οργανωμένοι οπαδοί της Θύρας 13. Οι οπαδοί των «πρασίνων» δεν στάθηκαν καθόλου στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας που σήμανε τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό της από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και το άνοιγμα της ψαλίδας στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, αλλά επικεντρώθηκαν στη γενικότερη πολιτική της διοίκησης, με δύο βασικά σημεία τριβής.

Συγκεκριμένα, κατηγορούν την «πράσινη» διοίκηση για «σύμπλευση» με τον Ολυμπιακό σε κρίσιμα ζητήματα σε θεσμικό επίπεδο και το άλλο σημείο αφορά την ανάμειξη της πολιτικής στο ποδόσφαιρο, με αφορμή τη διαρροή της ΠΑΕ μετά τον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, όπου γίνεται λόγος για κυβερνητική διαπλοκή στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της Θύρας 13 καταλήγει με μια προτροπή προς τον Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο καλούν να μιλήσει ανοικτά στον κόσμο, όπως έχει δεσμευθεί παλαιότερα, για να δώσει στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, αλλά και να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του για το μέλλον του συλλόγου.

Τονίζει, επίσης, ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κάνει αξιομνημόνευτη υπομονή παρά τα όσα δεινά έχει περάσει και διψάει να σταθεί κοντά στην ομάδα με κάθε τρόπο, ενώ καλεί όλους όσοι αγαπούν πραγματικά τον σύλλογο να βγουν μπροστά και να βοηθήσουν εμπράκτως τον Παναθηναϊκό να ανασάνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή