Τελευταίες «πινελιές» για την πρεμιέρα

Τελευταίες «πινελιές» για την πρεμιέρα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη γνωριμία των παικτών και των προπονητών της εθνικής ομάδας με την επιβλητική «Eλσίνκι Αρίνα» που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του Α΄ ομίλου του 40ού Ευρωμπάσκετ, από αύριο και μέχρι την επόμενη Τετάρτη, περιελάμβανε διπλή προπόνηση και μικρές στιγμές χαλάρωσης και χαμόγελων στην επίσημη φωτογράφιση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα συνέχισε την προετοιμασία της και θα την ολοκληρώσει σήμερα, ενόψει του πρώτου αγώνα, με αντίπαλο την Ισλανδία και άπαντες είναι συγκεντρωμένοι στην αυριανή πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Ο Κώστας Μίσσας και οι διεθνείς επανέλαβαν στη διάρκεια της τετράωρης προπόνησης τις βασικές αρχές της τακτικής που θα ακολουθήσουν στην επιθετική άμυνα και στην εκδήλωση γρήγορων επιθέσεων που θα προσφέρουν ευκολία συγκομιδής πόντων, έστω και με δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς.

Μπορεί η εθνική ομάδα να χρειαζόταν περιθώριο μιας ακόμα εβδομάδας για να καλύψει πολύ περισσότερο και καλύτερα τα κενά της βοήθειας από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε βασικά σημεία του παιχνιδιού της, η οποία δεν θα έρθει σ’ αυτή τη διοργάνωση, αλλά η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από την απουσία του, έχει αυξήσει στο έπακρο και την ευθύνη των 12 διεθνών παικτών για να αντεπεξέλθουν άμεσα, έχοντας εμπειρία παρόμοιων καταστάσεων από τις ομάδες τους.

Το τεχνικό επιτελείο και οι διεθνείς εστιάζουν την προσοχή τους στην Ισλανδία, η οποία προέρχεται από τέσσερις νίκες στην περίοδο της προετοιμασίας.

«Η ελληνική ομάδα έχει καταξιωμένους και έμπειρους παίκτες, παρά την απουσία του Αντετοκούνμπο. Σε κάθε πρεμιέρα διοργάνωσης, οι ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι δούλεψαν στην προετοιμασία. Είμαστε έτοιμοι να μη χάσουμε ευκαιρίες που θα μας δοθούν από τους αντιπάλους μας» δήλωσε στον φινλανδικό Τύπο ο τεχνικός της Ισλανδίας, Γκρεγκ Πίντερσεν.

Βίντεο

Στους παίκτες της Εθνικής αναλύθηκε σε βίντεο το παιχνίδι των Ισλανδών, οι οποίοι χρειάζονται τη δεδομένη προσοχή και σοβαρή αντιμετώπιση, καθώς θα είναι το αουτσάιντερ στην αυριανή αναμέτρηση και χωρίς την επιφόρτιση του όποιου άγχους, θα περιμένει να εκμεταλλευθεί τις… αφορμές αμφισβήτησης της ελληνικής ομάδας, αν τους δοθούν.

H ελληνική ομάδα, αναλόγως με τη «χειραφέτηση» του αγώνα από τη δική της απόδοση, θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει την ετοιμότητά της για τη δυσκολότερη συνέχεια του ομίλου που θα τη φέρει αντιμέτωπη με τη Γαλλία και τη Σλοβενία, διαδοχικά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή