Φουλ επίθεση από τον Σκίμπε με Εσθονία

Φουλ επίθεση από τον Σκίμπε με Εσθονία

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο «αγκάθι» πριν από το καθοριστικό παιχνίδι της Κυριακής με το Βέλγιο θα επιδιώξει να βγάλει απόψε (21.45) από τα πλευρά της η εθνική μας ομάδα, για να μείνει σε τροχιά πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Με αντίπαλο την Εσθονία στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ομάδα μας προβάλλει μεν ως φαβορί, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη χαθεί το μικρό πλεονέκτημα που έχει έναντι της Βοσνίας και να διατηρήσει με νίκη τις ελπίδες ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου, που δίνει την απευθείας πρόκριση.

Οι απουσίες βασικών στελεχών της Εθνικής μας (τιμωρημένος ο Παπασταθόπουλος, τραυματίες οι Μήτρογλου, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Καπίνο) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί από τους υπόλοιπους διεθνείς δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, αυξάνουν τον συντελεστή δυσκολίας και δεν επιτρέπουν ειδική διαχείριση με ορίζοντα το πολύ πιο δύσκολο ματς που ακολουθεί με το Βέλγιο, όπως, για παράδειγμα, την προφύλαξη των Μανωλά, Τζαβέλα, Σταφυλίδη και Δώνη, που είναι στο όριο των καρτών.

Παρά τα προβλήματα, ο Μίκαελ Σκίμπε εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Εχουμε κάποιες δυσκολίες με τραυματισμούς και το ότι κάποιοι δεν παίζουν με τις ομάδες τους παρά μόνο κάνουν προπονήσεις. Γι’ αυτό και καλέσαμε πάνω από 23 παίκτες. Η εντύπωσή μου είναι πολύ θετική και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό. Θα παίξουμε πιο επιθετικά απ’ ό,τι στο Ταλίν, όπου έπρεπε να κάνουμε νωρίς δύο αλλαγές αμυντικών, οπότε δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Θα εστιάσουμε στους επιθετικούς μας.

Δυστυχώς, ο καλύτερός μας, ο Μήτρογλου, λείπει, αλλά κατά 20 με 30% θα παίξει την Κυριακή. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Εχω πολύ καλές επιλογές στη διάθεσή μου. Ξέρουμε ότι η Εσθονία είναι πολύ καλή στην άμυνα και γρήγορη ομάδα, με καλούς παίκτες όπως ο Βασίλιεφ.

Ισως να αλλάξω σύστημα. Με Βοσνία και Βέλγιο έπαιξα λίγο πιο αμυντικά. Τώρα θα είμαστε λίγο πιο επιθετικοί».

Καθοριστικό στην εξέλιξη του ομίλου θα είναι και το δύσκολο παιχνίδι που έχουν οι Βόσνιοι απόψε στην Κύπρο. Αν χάσουν βαθμούς, θα είναι μεγάλο «δώρο» για την Εθνική μας. Αντιθέτως, το πρωτοπόρο Βέλγιο παίζει εκτός έδρας με το αδύναμο Γιβραλτάρ.

«Τελικός» για την Ολλανδία στο Παρίσι

Στην τελική ευθεία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου εισέρχονται οι ομάδες του πρώτου και του δεύτερου ομίλου, με κρίσιμες αναμετρήσεις που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση ως προς την πρόκριση. Αναφορικά με την εμπορικότητα των αποψινών αγώνων, ξεχωρίζει αναμφίβολα ο αγώνας της Γαλλίας με την Ολλανδία. Προερχόμενη από την ήττα της στον αγώνα με τη Σουηδία στις 9 Ιουνίου, η Γαλλία φιλοδοξεί να πάρει μια νίκη που θα αφήσει εκτός παιχνιδιού την Ολλανδία, που ούτως ή άλλως προβληματίζει με την αγωνιστική της αστάθεια (και) σε αυτή την προκριματική της φάση. Παρά το γεγονός πως οι «οράνιε» διαθέτουν παίκτες με κύρος και προσωπικότητα όπως οι Ρόμπεν, Σνάιντερ, Ντεπάι και Κλάασεν, αποτελούν ξεκάθαρα αουτσάιντερ του αγώνα, δεδομένης της απαράμιλλης ποιότητας του γαλλικού ρόστερ. Κερδισμένη από τον αγώνα Γαλλίας – Ολλανδίας μπορεί να βγει η Σουηδία, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βουλγαρία. Οι Βούλγαροι έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις, στους αγώνες με Λουξεμβούργο, Λευκορωσία και Ολλανδία και έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Οι Σουηδοί έχουν μέχρι στιγμής καταπληκτική πορεία με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα (από τη Γαλλία στο Παρίσι) και με νίκη αγκαλιάζουν σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον τα μπαράζ. Αδιάφορος βαθμολογικά αγώνας διεξάγεται μεταξύ Λουξεμβούργου και Λευκορωσίας. Στον δεύτερο όμιλο, τα πάντα ως προς την πρώτη δυάδα έχουν ξεκαθαρίσει καθώς η Ελβετία και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία οδηγούν την κούρσα του ομίλου. Οι Πορτογάλοι υποδέχονται τα Νησιά Φερόε, ενώ η Ελβετία την Ανδόρα. Οι 3 βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες είναι αποτέλεσμα της ήττας των Ιβήρων από τους Ελβετούς στην πρεμιέρα και φαινομενικά τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Οι Πορτογάλοι έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς στη διαφορά τερμάτων βρίσκονται στο +19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή