Με τους Ολυμπιονίκες Μάντη – Καγιαλή ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»

Με τους Ολυμπιονίκες Μάντη – Καγιαλή ο «2ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας μήνας έχει μείνει για τη διεξαγωγή του αγώνα που έχει χαρακτηριστεί ως η γιορτή της ιστιοπλοΐας. Αυτή τη χρονιά στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» θα πάρουν μέρος και οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής,Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μικρολίμανο, και, όπως και πέρυσι, αναμένεται να πάρουν μέρος όλες οι γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας, ανάμεσα στους οποίους και αθλητές με διεθνείς διακρίσεις.

Συνδετικό κρίκο των πρωταθλητών του παρελθόντος με αυτών του μέλλοντος θα αποτελέσουν οι Μάντης – Καγιαλής, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου, στα 470. «Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Στην ίδια γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν διαφορετικά σκάφη με ιστιοπλόους διαφορετικού αγωνιστικού επιπέδου. Αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για τα νέα παιδιά να γνωρίσουν παλαιούς πρωταθλητές και να τους δουν σε ρυθμούς αγώνα. Από την άλλη πλευρά, οι κορυφαίοι αθλητές της χώρας μας θα μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις στους διαδόχους τους. Πρόκειται για τη γιορτή του αθλήματός μας», υπογράμμισε ο Τάκης Μάντης.

Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» αποτελεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πρωτοποριακό αγώνα διότι, χάρη στο σύστημα καταμέτρησης, αγωνίζονται μαζί όλες οι κατηγορίες σκαφών.Την περασμένη χρονιά είχαν πάρει μέρος 160 σκάφη από 14 κατηγορίες (ολυμπιακές και μη). «Η ιδέα είναι εντυπωσιακή. Όλοι οι αθλητές θέλουμε να συναγωνιζόμαστε μεταξύ μας και αυτός ο αγώνας μάς δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε, χωρίς να έχει σχέσηη κατηγορία του σκάφους μας. Η στιγμή που όλοι οιεκπρόσωποι της ελληνικής ιστιοπλοΐας, του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος, θα βρεθούμε σε μία γραμμή και θα αγωνιστούμε όλοι ως αντίπαλοι, θα είναι μοναδική. Περιμένουμε με ανυπομονησία τον αγώνα», δήλωσε ο Παύλος Καγιαλής.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος σε συνεργασία με την ομάδα του «SailingMarathon». Οι διοργανωτέςέχουν προγραμματίσει και προπονητικά καμπώστε οι ιστιοπλόοι μας να κάνουν κάποιες δυνατές προπονήσεις εν όψει των διεθνών υποχρεώσεών τους. Τα καμπ θα διεξαχθούν με τη βοήθεια κορυφαίων προπονητών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή