Ντελίριο στην ΑΕΚ για Αραούχο

Ντελίριο στην ΑΕΚ για Αραούχο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη αποθέωση γνώρισε ο Σέρχιο Αραούχο κατά τη χθεσινή του άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Περισσότεροι από 1.000 φίλοι της ΑΕΚ φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Αργεντινού που ήταν ενθουσιασμένος από την υποδοχή των Ενωσιτών.

«Γυρνάω σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου επιθετικού που θα ξαναπάρει τη φανέλα με το νούμερο «11», καθώς ο Γιώργος Γιακουμάκης θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «9». Η μεγάλη μεταγραφή για την ΑΕΚ είναι γεγονός και η ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής με έναν ποδοσφαιριστή σπουδαίας κλάσης, αναμφίβολα προσδίδει ποιότητα στην ομάδα και μεγάλες φιλοδοξίες στον κόσμο ενόψει τόσο των εγχώριων όσο και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεών της.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και την απόκτηση του διεθνούς μέσου Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος θα αγωνιστεί τουλάχιστον για μία σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο 30χρονος μέσος επιστρέφει στην Ενωση έπειτα από 9 χρόνια (ως δανεικός από την Ουντινέζε) και φεύγοντας από την ΑΕΚ το 2008, αγωνίστηκε μέχρι το 2010 στον Ηρακλή, όταν και πήρε μεταγραφή για την ιταλική Μπρέσια και την αμέσως επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Μπολόνια με την οποία αγωνίστηκε από το 2011 ώς το 2014 συμπληρώνοντας 94 συμμετοχές με 13 γκολ. Το 2014 πήρε μεταγραφή για την Ουντινέζε στην οποία ανήκει ακόμα και με την οποία αγωνίστηκε 43 φορές. Στη διάρκεια αυτής της τριετίας αγωνίστηκε ως δανεικός στη Φιορεντίνα και στην ισπανική Γρανάδα. Το 2014 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, παίζοντας και στα τρία παιχνίδια του ομίλου της εθνικής μας ομάδας.

Στην πορεία της χθεσινής ημέρας, ο Ταξιάρχης Φούντας αυτοπροτάθηκε στην ΑΕΚ, ωστόσο η Ενωση δεν προχώρησε στην απόκτησή του. Το 2013 στον υποβιβασμό της Ενωσης, η διοίκηση της ομάδας είχε προτείνει πενταετές συμβόλαιο στον τότε ποδοσφαιριστή της ομάδας, το οποίο και δεν είχε δεχθεί για να μετακομίσει στην αυστριακή Ζάλτσμπουργκ. Το 2014 είχε αυτοπροταθεί και πάλι, ωστόσο ξανά η ΑΕΚ του έκλεισε την πόρτα.

Ως προς το θέμα του αμυντικού, η ΑΕΚ αποφάσισε να μην κινηθεί για την απόκτηση ακόμη ενός κεντρικού μπακ. Στην Ενωση υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Ανταμ Τζανετόπουλου και Γιώργου Γιαννούτσου, ενώ σε περίπου έναν μήνα αναμένεται και η επιστροφή του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Μαζί με τους βασικούς, Τσόσιτς, Βράνιες και Τσιγκρίνσκι η ΑΕΚ θεώρησε πως είναι καλυμμένη στην αμυντική της γραμμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή