Παγκόσμιο Κύπελλο: Ηχηρά ονόματα στο φάσμα του αποκλεισμού

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ηχηρά ονόματα στο φάσμα του αποκλεισμού

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Δανία και Ολλανδία είναι μαζί με την Ελλάδα οι έξι κάτοχοι Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αφού κάθε άλλο παρά έχουν την τύχη του Βελγίου και της Γερμανίας, που είναι ήδη με το εισιτήριο στο χέρι. Σοκ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη προξένησε η εντός έδρας λευκή ισοπαλία που παραχώρησε προχθές η Γαλλία στο Λουξεμβούργο, προκαλώντας τη δημιουργία πολλών ανεκδότων στο Διαδίκτυο. Το γαλλικό στραβοπάτημα επέτρεψε στη Σουηδία να κρατηθεί σε τροχιά κορυφής, αφού με το 4-0 εκτός έδρας επί της Λευκορωσίας και το δεύτερο γκολ του Μάρκους Μπεργκ σε τρεις ημέρες, βρίσκεται ένα μόλις βαθμό πίσω από τους Γάλλους.

Στον ίδιο όμιλο ακολουθεί τρίτη και… καταϊδρωμένη η Ολλανδία, που με το προχθεσινό 3-1 επί της Βουλγαρίας διασκέδασε τις εντυπώσεις από τη συντριβή με 4-0 από τη Γαλλία τρεις μέρες νωρίτερα.

Η Πορτογαλία χρειάστηκε ένα γκολ του Αντρέ Σίλβα για να κάμψει την αντίσταση της γηπεδούχου Ουγγαρίας (0-1) και να μείνει στο… κατόπι της πρωτοπόρου Ελβετίας που έχει το απόλυτο (οκτώ στα οκτώ). Ολα θα κριθούν στη μεταξύ τους αναμέτρηση στις 10 Οκτωβρίου στη Λισσαβώνα. Αν δεν νικήσει εκείνο το ματς η Πορτογαλία, θα πρέπει να ψάξει για… σωσίβιο στα μπαράζ του Νοεμβρίου. Σωσίβιο στα μπαράζ θα αναζητήσει κι η Ιταλία, αφού μετά το στραπάτσο από την Ισπανία με σκορ 3-0 το Σάββατο φαίνεται αδύνατο να αποσπάσει την πρώτη θέση του ομίλου από τους «φούριας ρόχας». Οι Ισπανοί, με ήρωα τον Ισκο (δύο γκολ), επικράτησαν στο ντέρμπι του ομίλου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης, πήραν διαφορά τριών βαθμών και ετοιμάζονται ήδη για τα τελικά στη Ρωσία. Απόψε η Ισπανία έχει εύκολο έργο στο Λιχτενστάιν, ενώ η Ιταλία φιλοξενεί το Ισραήλ.

Από τους άλλους αποψινούς αγώνες ξεχωρίζουν αυτοί της Τουρκίας με την Κροατία και της Ισλανδίας με την Ουκρανία, αλλά κυρίως το ντέρμπι κορυφής Ιρλανδίας – Σερβίας.

Σασπένς έχει και ο προκριματικός όμιλος της Νοτίου Αμερικής, καθώς η Αργεντινή βρίσκεται μεταξύ πρόκρισης και αποκλεισμού, όντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, μετά το 0-0 στο Μοντεβιδέο με την Ουρουγουάη. Αν δεν προσέξει, κινδυνεύει και η πρωταθλήτρια Αμερικής, Χιλή, που είναι μία θέση παραπάνω, αλλά ηττήθηκε 3-0 στην έδρα της από την Παραγουάη την Παρασκευή.

Αυτά καθιστούν σημαντικότατη την αποψινή αγωνιστική στην άλλη πλευρά της υφηλίου, με το ντέρμπι κορυφής της Κολομβίας με την ήδη προκριθείσα Βραζιλία, με την επικίνδυνη έξοδο της Χιλής στο υψόμετρο της Βολιβίας, με το ντέρμπι Παραγουάης – Ουρουγουάης και το ματς απόλυτης ανάγκης για νίκη της Αργεντινής με τη Βενεζουέλα. Ο νικητής του Εκουαδόρ – Περού θα μπει και αυτός με αξιώσεις στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή