ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακό σκάνδαλο στη Βραζιλία

063s15former-iaaf

Ισχυρό σοκ στη Βραζιλία από την αποκάλυψη των εισαγγελικών αρχών της χώρας ότι πολιτικοί και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Κάρλος Αρθουρ Νούζμαν, δωροδόκησαν με 2 εκατ. δολάρια τουλάχιστον ένα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ώστε να εξαγοράσουν την ψήφο και την επιρροή του σε συναδέλφους του, με στόχο το Ρίο να αναλάβει τους περυσινούς Αγώνες.

Η αστυνομία του Ρίο εισέβαλε στο σπίτι του κ. Νούζμαν, που ήταν και πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Αγώνων, κατόπιν κατηγοριών των εισαγγελέων της πόλης ότι συνωμότησε με τον πρώην κυβερνήτη του Ρίο, Σέρτζιο Καμπράλ, για να αγοράσει τους Αγώνες, ενώ η υποψηφιότητα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης είχε ομολογουμένως τον χειρότερο φάκελο, σύμφωνα με την εισαγγελέα Φαμπιάνα Σνάιντερ.

«Οι Ολυμπιακοί χρησιμοποιήθηκαν σαν τεράστιο τραμπολίνο για διαφθορά», πρόσθεσε.

Ξανά ο Ντιάκ

Τα χρήματα φέρεται να πήγαν στον Λαμίν Ντιάκ, τον διεφθαρμένο πρώην πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), ο οποίος, όπως είχε αποκαλυφθεί, επηρέαζε πολλές ψήφους στη ΔΟΕ πριν εκπέσει λόγω των σκανδάλων που τον βαρύνουν.