Η Αργεντινή δεν αποτελεί πλέον φόβητρο

Η Αργεντινή δεν αποτελεί πλέον φόβητρο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν λέγεσαι Εθνική Αργεντινής, έχεις στη σύνθεσή σου τον Λιονέλ Μέσι και μια πλειάδα άλλων αστέρων, και επιπλέον καίγεσαι για βαθμούς ώστε να πάρεις την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το τελευταίο που περιμένεις είναι σε δύο κρισιμότατους αγώνες να επιτυγχάνεις ένα και μόνο γκολ, κι αυτό από αυτογκόλ, κοιτώντας πλέον κατάματα τον αποκλεισμό.

Μετά το 0-0 στην έδρα της Ουρουγουάης τα ξημερώματα του Σαββάτου, η «αλμπισελέστε» απέτυχε να κερδίσει και την αποκλεισμένη Βενεζουέλα μέσα στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Αϊρες, μένοντας στο 1-1 χθες τα ξημερώματα.

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ στο 50΄ και ισοφάρισε στο 54΄, ενώ φαίνεται ότι δεν της δόθηκε ένα πέναλτι που ίσως άλλαζε την ιστορία του αγώνα. Το αποτέλεσμα μπορεί να κράτησε την Αργεντινή στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, όμως τόσο η εικόνα όσο και η ψυχολογία της Αργεντινής δείχνουν ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι έως τον Οκτώβριο, οπότε κρίνονται όλα.

«Η Βενεζουέλα άρχισε να δυναμώνει όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσαμε να την τελειώσουμε. Αφήσαμε να μας ξεγλιστρήσει μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να συμβεί. Το σημαντικό είναι να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να βρεθεί η Αργεντινή στο Μουντιάλ του 2018», είπε ο κ. Σαμπαόλι, ο οποίος υποτίθεται ότι θα έφερνε επιθετικό πνεύμα στην ομάδα.

Η νίκη του Περού μέσα στον Ισημερινό με 2-1 έφερε τους Περουβιανούς πάνω από την Αργεντινή, στην τέταρτη θέση, πίσω μόνο από τη Βραζιλία (που έχει ήδη περάσει) και τις Ουρουγουάη και Κολομβία που είναι κοντά στην πρόκριση. Το καλό για την Αργεντινή ήταν ότι η πρωταθλήτρια Αμερικής, Χιλή, υπέστη νέα ήττα-έκπληξη, τη φορά αυτή από τη Βολιβία με 1-0 στη Λα Πας πέφτοντας στην έκτη θέση. Αν όμως η Χιλή συνέλθει, τότε η Αργεντινή θα μπει σε μπελάδες δεδομένου ότι φιλοξενεί το διψασμένο (για την πρώτη του πρόκριση από το 1982) Περού στις 5 Οκτωβρίου και ταξιδεύει στο υψόμετρο του Ισημερινού (2.850 μέτρα) στις 10 του μηνός. Εάν τερματίσει τελικά στην πέμπτη θέση η Αργεντινή, θα παίξει μπαράζ εντός και εκτός έδρας με τη Νέα Ζηλανδία.

Κεντρικό ζήτημα είναι η απόδοση του Λιονέλ Μέσι, για μία ακόμη φορά. Ο κ. Σαμπαόλι, πάντως, προσπάθησε να τον προστατεύσει, δεδομένης και της εύθραυστης ψυχολογίας του: «Ο Λέο ήταν πάνω από όλους στο γήπεδο και το ότι δεν τον εκμεταλλευτήκαμε είναι ανησυχητικό», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή