US Open: η εκδίκηση των «μικρών»

US Open: η εκδίκηση των «μικρών»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενο. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες τενιστών πρώτης γραμμής από το Αμερικανικό Οπεν άνοιξαν τον δρόμο της διάκρισης σε αθλητές οι οποίοι κατά το παρελθόν δεν είχαν προχωρήσει μακριά σε κανένα γκραν σλαμ. Υπενθυμίζουμε πως το μεγάλο ραντεβού της Νέας Υόρκης έχασαν φέτος οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Αντι Μάρεϊ, Στάνισλας Βαβρίνκα, Κέι Νισικόρι και Μίλος Ράονιτς.

Ετσι, έφθασαν έως τον ημιτελικό γύρο δύο τενίστες που δύσκολα θα «μαγνητίζουν» τους προβολείς των γκραν σλαμ. Πρόκειται για τον Κέβιν Αντερσον και τον Καρένιο Μπούστα, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι για μία θέση στον πρώτο τους τελικό γκραν σλαμ.

Ο μεν Αντερσον νίκησε στα τέσσερα σετ τον Σαμ Κουέρι, σε έναν προημιτελικό που είχε συναρπαστική εξέλιξη και ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Ο 31χρονος Νοτιοαφρικανός, που είναι νούμερο 28 του ταμπλό, επικράτησε με 7-6 (5), 6-7 (9), 6-3, 7-6 (7) του αντιπάλου του, σε ένα ματς το οποίο είχε διάρκεια 3 ώρες και 26 λεπτά. Από το αποτέλεσμα είναι σαφές πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. «Είναι απίστευτο. Σε αυτή τη φάση να παίζεις σε ένα από τα διασημότερα γήπεδα στον κόσμο και να περνάς στα ημιτελικά, είναι φανταστικό», δήλωσε ο Αντερσον μετά την επιτυχία του στο «Αρθουρ Ας Στάντιον».

Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα απέκλεισε τον Ντιέγκο Σβάρτζμαν με 3-0 σετ. Πάντως, ο Ισπανός, Νο12 του ταμπλό στη Νέα Υόρκη, συνάντησε χαμηλά εμπόδια στον δρόμο προς τους «4», αφού αντιμετώπισε τέσσερις τενίστες που μπήκαν στο κυρίως ταμπλό από τους προκριματικούς. Μάλιστα, ο Μπούστα δεν έχει χάσει σετ από την αρχή του Αμερικανικού Οπεν. Στον προημιτελικό γύρο, χρειάστηκε μόλις δύο ώρες για να επικρατήσει του αντιπάλου του με 6-4, 6-4, 6-2. Εως τον προημιτελικό γύρο, ο Σβάρτζμαν είχε εντυπωσιάσει, αφήνοντας εκτός τενίστες του επιπέδου του Μαρίν Τσίλιτς και του Λούκας Πούιγ. Ομως, απέναντι στον Μπούστα, «λύγισε».

Σε ό,τι αφορά στους μεγάλους απόντες, μετά τους Τζόκοβιτς, Βραβρίνκα, και ο Αντι Μάρεϊ θα μείνει εκτός δράσης έως το τέλος του χρόνου, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο ισχίο. «Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στα δύο επόμενα τουρνουά σε Πεκίνο και Σαγκάη και πιθανότατα στα τελευταία τουρνουά σε Βιέννη και Παρίσι λόγω του τραυματισμού μου στο ισχίο που με ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες. Επειτα από συζήτηση που έκανα με γιατρούς που ειδικεύονται στους τραυματισμούς στο ισχίο και την ομάδα, αποφασίσαμε ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για το μέλλον», γνωστοποίησε ο Μάρεϊ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή