Πόλο: Ενα ασημένιο σαν χρυσό

Πόλο: Ενα ασημένιο σαν χρυσό

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το χρυσό στους Νέους Ανδρες τον Αύγουστο, το ελληνικό πόλο κατέκτησε και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών το περασμένο Σάββατο, φτάνοντας μία ανάσα από το χρυσό στο τουρνουά που φιλοξενήθηκε για μία ακόμη φορά στον Βόλο.

Ισως δε η απογοήτευση της ήττας στα πέναλτι στον τελικό με τη Ρωσία να γίνει και το καλύτερο μελλοντικό κίνητρο για τη σπουδαία αυτή φουρνιά Ελληνίδων πολιστριών.

Υστερα από εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με ανατροπή επί της Ολλανδίας στον ημιτελικό με 7-6, η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου έδωσε σκληρή μάχη με της πανίσχυρες Ρωσίδες, ανέτρεψε το εις βάρος της 9-7 και με δύο τέρματα στο τελευταίο οκτάλεπτο έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί οι Ρωσίδες φάνηκαν πιο τυχερές, επικρατώντας 8-7 –με συνολικό σκορ του τελικού το 17-16– αν και η τερματοφύλακας Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε τρία ρωσικά πέναλτι.

Με δύσκολο το χαμόγελο στα χείλη, οι Ελληνίδες πολίστριες πήραν τα ασημένια τους μετάλλια, γνωρίζοντας ότι έχασαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή του κόσμου. «Σε αυτό το τουρνουά είμαστε αήττητες», υπενθύμισε η αρχηγός της ομάδας, Ελευθερία Πλευρίτου, ευχόμενη «μακάρι κάποιες από εμάς να ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές».

Η δε Μαριαλένα Σελετοπούλου πρόσθεσε: «Αφήσαμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Αν ισχύει ότι σε δύο χρόνια το Παγκόσμιο θα ξαναγίνει στον Βόλο, τότε μακάρι να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές, κοντά σε αυτό τον κόσμο, που μας προκάλεσε ανατριχίλα με τη στήριξή του».

Στο μεταξύ, από νίκη σε νίκη πάει και η εθνική εφήβων, επικρατώντας προχθές της Σλοβακίας με 11-10 και χθες της Ρωσίας με 9-7 στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Μάλτα. Σήμερα το μεσημέρι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τουρκία και με νίκη κατακτά την πρώτη θέση στον όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή