Γιουρόπα Λιγκ: Ιδανική εκκίνηση της ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Ιδανική εκκίνηση της ΑΕΚ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ριέκα πήρε η ΑΕΚ, επιστρέφοντας με θετικότατο αποτέλεσμα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με σκόρερ τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, η Ενωση έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Πέραν των σκόρερ, ξεχώρισε ο Μάρκο Λιβάγια, ενώ άριστα διαβασμένος ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Η ΑΕΚ πανηγύρισε την 6η νίκη της σε 7 παιχνίδια με ομάδες από την Κροατία και είναι πλέον πρώτη στον όμιλο μαζί με τη Μίλαν που συνέτριψε με 5-1 την Αούστρια στη Βιέννη. Στην επόμενη αγωνιστική σε δύο εβδομάδες, η ΑΕΚ υποδέχεται την αυστριακή ομάδα στο ΟΑΚΑ και η Ριέκα παίζει με τη Μίλαν εκτός έδρας.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν ιδανικά στημένη, με πειθαρχία, δημιουργία φάσεων, εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, και το 1-1, αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών, αδικούσε την ελληνική ομάδα. Ο Μάνταλος ήταν παντού, καταγράφοντας, πέραν του γκολ, τρεις τελικές προσπάθειες. Πολύ καλός ο Λιβάγια, κρατούσε συνεχώς την μπάλα, ενώ και οι Τσόσιτς-Βράνιες αποτέλεσαν ένα αλάνθαστο αμυντικό δίδυμο. Εκτός ρυθμού ήταν ο Βίκτωρας Κλωναρίδης, ενώ πολλές κερδισμένες μάχες πήρε ο Μιχάλης Μπακάκης.

Το πρώτο τρίλεπτο του αγώνα ξεκίνησε με πίεση των Κροατών και μεγάλη ευκαιρία σε συνεργασία των Εμπερ και Γκαβράνοβιτς, αλλά στο σουτ του πρώτου από το ύψος της μικρής περιοχής ο Ανέστης αντέδρασε άψογα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Ριέκα απείλησε την Ενωση σε φυσική ροή αγώνα.

Η ΑΕΚ, έχασε ευκαιρίες με Γιόχανσον και Μάνταλο, πριν ο αρχηγός της ΑΕΚ σκοράρει στο 15ο λεπτό με συρτό διαγώνιο σουτ του λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Ο Μάνταλος σκόραρε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας με τους συμπαίκτες του. Στο 29ο λεπτό, η κατάρα των στημένων φάσεων επανεμφανίστηκε για την ΑΕΚ και οι Κροάτες σκόραραν από κόρνερ του Μίσιτς και ωραίο σκαστό σουτ του Ελέζ που πρόλαβε τον Γιόχανσον. Η Ενωση έμεινε ανεπηρέαστη από το γκολ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία σε εναέριο σουτ του Μάνταλου που απέκρουσε ο Πρσκάλο.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε νωχελικά και η Ριέκα κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο κλείνοντας τον «Δικέφαλο» στα καρέ του. Με μεγάλη δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας, η ΑΕΚ αμυνόταν μεν καλά, αλλά είχε έντονα διαστήματα πίεσης. Στο 62ο λεπτό, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με απευθείας φάουλ έγραψε το 1-2 με γκολ απαράμιλλης ποιότητας. Με την μπάλα στο δεξί μέρος του γηπέδου, περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή, βάζοντας τρομερό φάλτσο, νίκησε τον Πρσκάλο και γνώρισε την αποθέωση των συμπαικτών και του προπονητή του. Η πορεία της μπάλας ήταν διαρκώς εκτός τέρματος και τελευταία στιγμή κατέληξε στα δίχτυα. Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΚ υποχώρησε με έξυπνο τρόπο, αλλά βρήκε και χώρους για ένα τρίτο γκολ, με χαμένη ευκαιρία του Σιμόες από εξαιρετική σέντρα του Λιβάγια.

ΡΙΕΚΑ: Πρσάλκο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μίσιτς (81΄ Ματέι), Γκαβράνοβιτς (59΄ Μάλες), Εμπερ, Κβρζιτς (74΄ Ακόστι), Γκοργκόν.

ΑΕΚ: Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (60΄ Μπακασέτας), Λιβάγια (85΄ Αραούχο).

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μίλαν κέρδισε εύκολα με 1-5 την Αούστρια Βιέννης. Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με 0-3 χάρη σε γκολ του Τσαλχάνογλου και δύο του Αντρέ Σίλβα. Η Αούστρια μείωσε σε 1-3 με τον Μπόρκοβιτς, αλλά η ιταλική ομάδα με το τρίτο γκολ του Σίλβα και ένα από τον Σούσο κέρδισε με 1-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή