Σήμερα η συνάντηση στον ΠΑΟ

Σήμερα η συνάντηση στον ΠΑΟ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο γοργά απ’ όσο αναμενόταν τρέχουν οι εξελίξεις σχετικά με το PAO Foundation, δείγμα ότι οι δύο βασικοί άξονες του εν λόγω εγχειρήματος έχουν τη διάθεση να βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή που θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να γυρίσει σελίδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επικοινώνησαν χθες και συμφώνησαν να συναντηθούν σήμερα, λίγο μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της μπασκετικής ομάδας με την Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι, φυσικά, η πρώτη φορά που έχουν μιλήσει για το συγκεκριμένο πλάνο, θα είναι όμως μια σημαντική συνάντηση με πιο ξεκάθαρο τοπίο, που θα δείξει σε μεγάλο βαθμό εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει σε πιο σταθερές βάσεις το σχέδιο του κ. Γιαννακόπουλου που στοχεύει στην κεντρική διοίκηση και χρηματοδότηση όλων των τμημάτων του συλλόγου.

Βασικός άξονας της συζήτησης θα είναι το πώς θα καλυφθεί το χρέος της ΠΑΕ, το οποίο εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρώ. Με την προχθεσινή δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ζητήσει να παραδώσει η τωρινή διοίκηση απαλλαγμένη την ΠΑΕ από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος. Από την πλευρά του κ. Αλαφούζου έχει γίνει γνωστή η πρόθεσή του να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του χρέους, κυρίως αυτό που έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις προς το κράτος.

Θεωρείται, όμως, εξαιρετικά αμφίβολο το αν δεχθεί να αναλάβει όλο το χρέος, με δεδομένο ότι έχει ήδη δαπανήσει από την προσωπική του περιουσία την τελευταία πενταετία περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για να μειώσει στο μισό ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο ίδιος αλλά το παρέλαβε όταν πήρε τα ηνία της ΠΑΕ.

Το να εξοφλήσει τα πάντα και μετά να παραδώσει χωρίς αντίτιμο την εταιρεία σε άλλα χέρια δεν είναι συνηθισμένη πρακτική στους επιχειρηματικούς κύκλους, γι’ αυτό και το κρίσιμο ζήτημα αναμένεται να είναι το πώς θα γίνει ο επιμερισμός των βαρών, χωρίς να τα αναλάβει αποκλειστικά ούτε η μία πλευρά ούτε και η άλλη.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος όλο το δυσβάστακτο κόστος της χρηματοδότησης της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη. Ενα ακόμη κρίσιμο σημείο για την επιτυχία του εγχειρήματος θα είναι η εξεύρεση επιφανών οπαδών του Παναθηναϊκού που θα δεχθούν να συμμετάσχουν, όπως και η ανταπόκριση των απλών οπαδών της ομάδας.

Με το που έδωσε στη δημοσιότητα το γενικό περίγραμμα του σχεδίου, υπήρξαν κάποιες ενστάσεις και αντιδράσεις, σε σημείο που να απαντήσει ο ίδιος με έναν τρόπο που συνηθίζει, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με μια ατάκα από ταινία του Χόλιγουντ, εν προκειμένω του Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Αν θες να τους κάνεις όλους χαρούμενους, τότε μην είσαι ηγέτης, αλλά πούλα παγωτό»!

• Με τους Βιγιαφάνες, Κουλιμπαλί, Καμπέσας και Τζανδάρη ν’ ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα, συνεχίστηκε η προετοιμασία των «πρασίνων» για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Λεωφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή