Φόρμουλα 1: Τα «φώτα» στη Σιγκαπούρη, τα «φλας» σε Φεράρι, Μερσέντες

Φόρμουλα 1: Τα «φώτα» στη Σιγκαπούρη, τα «φλας» σε Φεράρι, Μερσέντες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γκραν πρι της Σιγκαπούρης είναι μία από τις κούρσες της Φόρμουλα 1 που γίνονται βράδυ (τοπική ώρα) υπό το φως των προβολέων, οι οποίοι αύριο θα είναι πρώτα και κύρια στραμμένοι πάνω στις δύο Φεράρι.

Η αυριανή αναμέτρηση των δύο πρωτοπόρων ομάδων, της Μερσέντες και της Φεράρι, αποτελεί την αρχή της τελικής ευθείας του φετινού πρωταθλήματος. Μετά τον θρίαμβο της Μερσέντες μέσα στο «σπίτι» της Φεράρι, τη Μόντσα, πριν από δύο εβδομάδες, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στα δύο ιταλικά αυτοκίνητα στη Σιγκαπούρη, καθώς νέα αποτυχία τους μπορεί και να κρίνει ουσιαστικά την έκβαση της μάχης τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές, κι ας μένουν επτά αγώνες ώς το τέλος.

Στη Μόντσα, ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον πήρε μαζί με τη νίκη και το προβάδισμα στη βαθμολογία των πιλότων με διαφορά τριών βαθμών από τον συνδιεκδικητή του, Γερμανό οδηγό της Φεράρι, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ακριβώς πίσω από τον Χάμιλτον τερμάτισε ο ομόσταβλός του Βάλτερι Μπότας, με τη Μερσέντες να ανοίγει τη διαφορά από τη Φεράρι στη βαθμολογία των ομάδων στους 62 πόντους. Με τρία σερί γκραν πρι στην Απω Ανατολή μέσα στα επόμενα τέσσερα Σαββατοκύριακα, όλοι ξέρουν ότι τώρα κρίνονται οι τίτλοι. Η σημασία της Σιγκαπούρης για την ομάδα με το αλογάκι πολλαπλασιάζεται από το γεγονός ότι πρόκειται για σιρκουί με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στις πιο ευέλικτες Φεράρι και λιγότερο στις ταχύτατες Μερσέντες. Ηδη, φέτος σε αντίστοιχες συνθήκες στο Μονακό και στην Ουγγαρία οι Φεράρι απέδωσαν πολύ καλύτερα.

Ο Φέτελ, πάντως, ούτε που θέλει να ακούσει ότι οι Φεράρι είναι φαβορί: «Εχουμε δει ότι είμαστε κοντά [με τις Μερσέντες] όπου και αν πάμε, τόσο στα σιρκουί που ταιριάζουν στη Μερσέντες όσο και σε αυτά που ταιριάζουν στη Φεράρι» είπε ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον παραδέχεται ότι «δεν θα είναι και το ευκολότερο από τα Σαββατοκύριακά μας, αλλά έρχομαι με θετική διάθεση και με πλάνο για να κερδίσω τον αγώνα αυτό». Ο Βρετανός, που έχει πάρει δύο καρό σημαίες στη Σιγκαπούρη, πρόσθεσε πως «έχουμε εργαστεί όσο πιο σκληρά γίνεται για να κατανοήσουμε πλήρως το αυτοκίνητό μας και έχουμε έρθει εδώ για φουλ επίθεση».

Πάντως, οι χθεσινές δοκιμές στην πίστα έδειξαν ταχύτερες τις Ρεντ Μπουλ, που έχουν ανάγκη μια νίκη έχοντας περάσει στην άκρη λόγω της μονομαχίας Μερσέντες – Φεράρι. Ντάνι Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν έδειξαν χθες ικανοί να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των άλλων δύο ομάδων στον αυριανό αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή