Συνεχίζει στο τούνελ ο ΠΑΟ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανηφορικός παραμένει ο δρόμος που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός μετά την άκαρπη συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπου παρά τις προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή τομή, οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι παραμένουν σημαντικές οι διαφορές τους ως προς τον επιμερισμό των υποχρεώσεων της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τη δημόσια τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, αλλά και μια ανάρτηση – απάντηση σε σχόλιο χρήστη στο instagram, το ποσό της διαφοράς είναι μεγαλύτερο από 17 εκατ. ευρώ και δεν βρέθηκε τρόπος να καλυφθεί ούτε στη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών, το πρωί της Κυριακής. Οι επαφές έχουν παγώσει και ο χρόνος θα δείξει εάν κάποια από τις δύο πλευρές κάνει στο άμεσο μέλλον μια υποχώρηση για να προσεγγίσει την άλλη ή θα παραμείνει ως έχει η κατάσταση, μέχρι να βρεθεί μια διαφορετική λύση.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου, τα χρέη της ΠΑΕ από τα προηγούμενα έτη ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ, παρότι έχει διαπιστωθεί ότι ο κ. Αλαφούζος διέθεσε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια για να κλείσει η ψαλίδα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ εκτιμά ότι οι υποχρεώσεις της ομάδας για την τρέχουσα περίοδο είναι τουλάχιστον 17 εκατ. ευρώ κι αυτό το ποσό αποδείχθηκε η βασική διαφορά στις διαπραγματεύσεις. Οπως τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Αλαφούζος δέχθηκε να αναλάβει 25 εκατ. από τα υπάρχοντα χρέη, ενώ ο ίδιος προσφέρθηκε να καλύψει άλλα 15 εκατ. ευρώ, συν τα διπλάσια μέσω του PAO Foundation αν αλλάξει σελίδα η ομάδα, προκειμένου να ενισχυθεί αγωνιστικά. Κανείς από τους δύο, όμως, δεν δέχθηκε να αναλάβει το άνοιγμα της εφετινής χρονιάς κι αυτό οδήγησε σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις.

Από τη στιγμή που δεν βρέθηκε λύση, η ΠΑΕ θα συνεχίσει στο ίδιο ανηφορικό μονοπάτι, με τις υποχρεώσεις να «τρέχουν» και να την πιέζουν ασφυκτικά. Για να περάσει τέλος του μήνα τον πρώτο έλεγχο της UEFA, ο Παναθηναϊκός πρέπει να καταβάλει άμεσα οφειλές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ειδάλλως θα του επιβληθεί πρόστιμο και θα τεθεί υπό καθεστώς επιτήρησης.

Ο δεύτερος έλεγχος θα γίνει τον Δεκέμβριο, ενώ ο τρίτος (και καθοριστικός για την αδειοδότηση), τον Μάρτιο. Πέρα από τα τρέχοντα έξοδα, το ποσό των διακανονισμών που πρέπει να πληρωθεί έως τότε, εκτιμάται στα 7,5 εκατ. ευρώ.

• Γενική είσοδο 10 ευρώ για όλες τις θύρες του γηπέδου εκτός της θύρας 10 (15 ευρώ) και της θύρας 3 (20 ευρώ) αποφάσισε ο Παναθηναϊκός για το αυριανό (20.30) παιχνίδι με τη Λάρισα στη Λεωφόρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή