Η εθνική open water στον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου

Η εθνική open water στον Διάπλου της Διώρυγας Κορίνθου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν αγώνα διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Στη Διώρυγα της Κορίνθου, στο, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, κατασκευαστικό θαύμα, θα στηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου ένας μοναδικός αγωνιστικός στίβος. Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους θα βρεθούν και τα περισσότερα μέλη από την εθνική ομάδα open water που θα δουν τη διοργάνωση ως μία σπουδαία ευκαιρία για μία δυνατή προπόνηση. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του ανοικτού νερού, η Κέλλυ Αραούζου.

Ο αγώνας έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές είναι τα θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν στην περιοχή και θα βοηθήσουν τους αγωνιζόμενους να διασχίσουν γρηγορότερα το «Κανάλι». Τα ρεύματα θα καθορίσουν και τον χώρο εκκίνησης. Αυτή θα πραγματοποιηθεί (10.30), είτε από τη βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας ή από αυτή της Ποσειδωνίας.

«Από την ημέρα που έμαθα γι΄ αυτή τη διοργάνωση μετράω αντίστροφα. Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα βρεθώ στα νερά της Διώρυγας, Ακόμα και όταν τα κοιτάζω από τη Γέφυρα μου προκαλούν δέος. Όταν κολυμπήσω μέσα σε αυτά η εμπειρία να είναι μοναδική. Θα πάρουν μέρος οι περισσότεροι από τους αθλητές της εθνικής μας open water. Δε θα κατέβουν μόνο τα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό σημαίνει δυνατός ανταγωνισμός και πλούσιο θέαμα για όσους μας παρακολουθήσουν», τόνισε η Κέλλυ Αραούζου, δευτεραθλήτρια κόσμου.

Η διοργάνωση στηρίζει την εκστρατεία «Γίνε δότης μυελού των οστών», που πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας». «Είναι ωραίο να αγωνίζεσαι και να νικάς, αλλά πιο ωραίο είναι να βοηθάς αυτούς που δίνουν τη πιο μεγάλη μάχη: αυτή για τη ζωή», δήλωσε στην «Κ» η ασημένια Ολυμπιονίκης Βούλας Κοζομπόλη, η οποία είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τον αγώνα «Cross The Euro Canal». Παράλληλα με τον αγώνα θα υπάρχουν και διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχιε η ηθοποιός – σκηνοθέτης Αθηνά Παππά. Η ομάδα κολυμβητών Swim or Die θα παρουσιάσει το δρώμενο «Οι ναυαγοσώστες», σε σκηνοθεσία Ιωάννη Κυφωνίδη και χορογραφίες του Νικόλα Ρεπανά, προπονητή κολύμβησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή