Γιουρόπα Λιγκ: Eσωσε την παρτίδα η ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Eσωσε την παρτίδα η ΑΕΚ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κουρασμένη, με πάθος αλλά και με πολλές χαμένες ευκαιρίες, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 με από την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, παρουσία περίπου 20 χιλιάδων θεατών. Η Ενωση προηγήθηκε με τον Λιβάγια, οι Αυστριακοί ανέτρεψαν το σκορ, αλλά ο Κροάτης σκόραρε στο 90΄ χαρίζοντας στην ΑΕΚ έναν βαθμό που, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Αούστρια Βιέννης μπήκε πιο δυνατά προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Η ΑΕΚ ήταν δυσλειτουργική παίρνοντας λίγες βοήθειες από τον Αϊντάρεβιτς, που αγωνιζόταν ως μεσοαμυντικός. Η ταχύτητα του Τατζούρι δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, αλλά ο Ανέστης αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ του Μόνσχαϊν με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού. H Ενωση κατάφερε να προηγηθεί με τον Λιβάγια στο 28΄. Ο Μάνταλος με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Αραούχο, που νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Πεντζ, και ο Κροάτης στην επαναφορά σκόραρε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ. Ο αγώνας στη συνέχεια πήγε στο τέμπο που ήθελε η ελληνική ομάδα, αλλά δύο λεπτά πριν από το ημίχρονο ο Μόνσχαϊν πήρε καταπληκτική ασίστ από τον Πιρές και με προβολή ισοφάρισε για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε νωχελικά και η Αούστρια σκόραρε στην πρώτη φάση που δημιούργησε με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Τατζούρι στο 49΄ με την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα. Το υπόλοιπο δεύτερο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Ενωσης, που, παρά την εμφανή κούραση, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες που δεν μετέτρεψαν σε γκολ οι Αραούχο και Λιβάγια. Η ισοφάριση ήρθε με δεύτερο γκολ από τον Κροάτη στο 90΄, που πήρε παράλληλη πάσα από τον Μάνταλο σκοράροντας εξ επαφής αν και από θέση οφσάιντ.

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς (24΄ Tζανετόπουλος – 80΄ Μπακασέτας), Γκάλο, Αϊντάρεβιτς (53΄ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Πεντζ, Μοχάμεντ, Τατζούρι, Αμπντουλάχι (58΄ Προκόπ), Μόνσχαϊν (69΄ Φρισενμπίχλερ), Σέρμπεστ, Κλάιν, Ντε Πάουλα, Χολζάουζερ, Μαρτσίνκο, Πιρές.

• Στον άλλο αγώνα του ομίλου, σε ένα παιχνίδι-θρίλερ, η Μίλαν επικράτησε τελικώς με 3-2 στο 94΄ της Ριέκα. Η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ των Σίλβα και Μουσάκιο στο 14΄ και το 53΄. Ομως οι Κροάτες με δύο γκολ στο 84΄ και το 90΄ από τους Ακόστι και Ελέζ ισοφάρισαν. Στο 94΄, ο Κουτρόνε έδωσε τη νίκη στη Μίλαν και ανάσα στην ΑΕΚ.

• Στα άλλα χθεσινά αποτελέσματα ξεχωρίζει το 2-2 του Απόλλωνα Λεμεσού στο Λίβερπουλ κόντρα στην Εβερτον. Η κυπριακή ομάδα ισοφάρισε στο 88΄ κι ενώ δύο λεπτά πριν είχε μείνει με 10 παίκτες. Πλέον ο Απόλλωνας είναι αήττητος στη 2η θέση του ομίλου του με δύο βαθμούς. Αναλυτικά: 1ος όμιλος: Αστάνα – Σλάβια Πράγας 1-1, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βιγιαρεάλ 0-0. 2ος όμιλος: Παρτιζάν – Ντιναμό Κιέβου 2-3, Σκεντέρμπεου – Γιουνγκ Μπόις 1-1. 3ος όμιλος: Μπράγκα – Μπασακσεχίρ 2-1, Λουντογκόρετς – Χόφενχαϊμ 2-1. 5ος όμιλος: Εβερτον – Απόλλων Λεμεσού 2-2, Λιόν – Αταλάντα 1-1. 6ος όμιλος: Σερίφ – Κοπεγχάγη 0-0, Λοκομοτίβ Μόσχας – Ζλιν 3-0. 7ος όμιλος: Λουγκάνο – Στεάουα 1-2, Πλζεν – Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1. 8ος όμιλος: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Αρσεναλ 2-4, Κολωνία – Ερυθρός Αστέρας 0-1. 9ος όμιλος: Κόνιασπορ – Βιτόρια Γκιμαράες 2-1, Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ 1-0. 10ος όμιλος: Μπιλμπάο – Ζόρια 0-1, Εστερσουντ – Χέρτα Βερολίνου 1-0. 11ος όμιλος: Λάτσιο – Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-0, Νις – Βίτεσε 3-0. 12ος όμιλος: Ρόζενμποργκ – Βαρντάρ Σκοπίων 3-1, Ζενίτ – Σοσιεδάδ 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή