Σε ρυθμούς Λεμονή ο Ολυμπιακός

Σε ρυθμούς Λεμονή ο Ολυμπιακός

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε στο Τορίνο, αλλά η εξαιρετική παρουσία του απέναντι στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Γιουβέντους βελτίωσε την ατμόσφαιρα εντός των τειχών του Ρέντη. Ηδη από χθες βράδυ ο Στέφανος Καπίνο υπολογίζεται κανονικά πλέον από τον Τάκη Λεμονή, ύστερα από συνομιλία που είχαν οι δύο τους στην προπόνηση. Ομως, όλα δείχνουν ότι ο Σίλβιο Προτό θα υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού στο κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο.

Εκτός αυτού, ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Ελληνας προπονητής το έμψυχο δυναμικό των «ερυθρολεύκων» στη δύσκολη αναμέτρηση στο Τορίνο, δημιουργεί προσδοκίες για ανατροπή του εις βάρους τους σκηνικού στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας. Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα υποστήριξε ο Λεονάρντο Κούτρης για το πρώτο παιχνίδι του Τάκη Λεμονή, στην τέταρτη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Οταν αλλάζεις προπονητή, αλλάζει η ψυχολογία σου. Αν και με τον κ. Λεμονή είμαστε μόνο 48 ώρες μαζί, οι ομιλίες του και ο τρόπος που μας έδωσε να καταλάβουμε κάποια πράγματα για το παιχνίδι, ήταν αυτά που έπαιξαν τον ρόλο τους. Μας ανέβασε την ψυχολογία, κάτι που κάνει πάρα πολύ καλά και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρέπει να παλέψουμε, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ότι πρέπει να έχουμε κοντά τις γραμμές στα τακτικά κομμάτια τα οποία δουλέψαμε δύο μέρες που είμαστε μαζί. Θεωρώ ότι κάναμε ένα αξιοπρεπέστατο παιχνίδι».

Επιπλέον, ο Κούτρης αναφέρθηκε και στην πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ηταν ιδιαίτερο για μένα να κάνω ντεμπούτο στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ειδικά με τον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα από μικρός αυτό, όταν έβλεπα τα παιχνίδια στο σπίτι τα βράδια, έλεγα κι εγώ ότι κάποια μέρα θέλω να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με πολλή δουλειά και πίστη στον Θεό. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτή την ομάδα και συμμετέχω σε αυτή την διοργάνωση».

Εξαιρετική ήταν η συνεργασία των Νικολάου και Ενγκελς στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Επιλογή την οποία πιστώνεται ο Τάκης Λεμονής, Ο 23χρονος Βέλγος στόπερ είπε για την αναμέτρηση στο Τορίνο: «Κάναμε καλό παιχνίδι, μια καλή εμφάνιση ως ομάδα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν πήραμε τους πόντους. Ομως παίξαμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον νέο προπονητή. Μόλις ήρθε, οπότε χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι παίζαμε με μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εχουν παίξει σε δύο τελικούς τα τελευταία χρόνια, έχουν κατακτήσει μερικές φορές το τρόπαιο. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πρέπει να το πάρουμε μαζί μας στα επόμενα ματς».

Ωστόσο, ο Ενγκελς θα απουσιάσει από τον κυριακάτικο αγώνα του Φαλήρου με αντίπαλο τον Ατρόμητο (ώρα έναρξης 16.00), εξαιτίας της αποβολής του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τη θέση του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να πάρει ο Μποτία και παράλληλα θα διατηρηθεί ο Νικολάου στο αρχικό σχήμα. Το επόμενο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει ο Λεμονής, είναι η επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες στα ματς πρωταθλήματος, έπειτα από δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή