Η ενόργανη στο Παγκόσμιο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προσθέσει ακόμη έναν… κρίκο στη χρυσή συλλογή των διακρίσεών του θα προσπαθήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2-8/10). Στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου το 1976 η Νάντια Κομανέτσι πέτυχε το «απόλυτο 10», ο χρυσός ολυμπιονίκης θα ανεβεί στο πόντιουμ με στόχο το αντίστοιχο «απόλυτο» στους κρίκους. Οι μνηστήρες που θα διεκδικήσουν τα σκήπτρα του θα είναι αρκετοί και, ίσως, η διοργάνωση του Καναδά να αποδειχθεί για τον πρωταθλητή μας δυσκολότερη και από τους Ολυμπιακούς. Ως όπλα διαθέτει την εμπειρία και τη θέληση για διάκριση.

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ. Με μια εκτέλεση ανάλογη με αυτή που έκανα στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίπαλος να με ξεπεράσει», υπογράμμισε ο πρωταθλητής.

Στο παγκόσμιο του Μόντρεαλ, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι, ολυμπιονίκης το 2012 και δεύτερος το 2016, θα προσπαθήσει να πάρει «εκδίκηση» για την εντός έδρας ήττα του από τον Πετρούνια, ενώ το σερί των επιτυχιών του Μανιάτη αθλητή θα προσπαθήσουν να σταματήσουν ο Ντ. Αμπλιάζιν (Ρωσία) των πέντε ολυμπιακών μεταλλίων, ο Λιου Γιανγκ (Κίνα) και ο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία), ο οποίος επέστρεψε με αξιώσεις μετά τον τραυματισμό του. Ερώτημα αποτελεί ο 21χρονος Λ. Τούλοχ. Ο Βρετανός ήρθε δεύτερος στο πρόσφατο ευρωπαϊκό (με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα) και έχει δηλώσει ότι στο παγκόσμιο θα νικήσει τον αθλητή μας.

Στις 2 Οκτωβρίου, εκτός από τον Πετρούνια, στο πόντιουμ θα ανεβούν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (μονόζυγο), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος). Η γυναικεία ομάδα αποτελείται από τις Αργυρώ Αφράτη (σύνθετο ατομικό), Ιωάννα Ξουλόγη (έδαφος, δοκός) και Βάλια Πλυτά (ασύμμετροι ζυγοί).

Ο Κ. Κωνσταντινίδης προπονείται με τον Γιώργο Αγγέλου και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ευρώπης στους κρίκους. O Nίκος Ηλιόπουλος θα αγωνιστεί στο μονόζυγο. «Θα παρουσιάσω ένα πρόγραμμα υψηλής δυσκολίας, το οποίο δουλεύουμε τους τελευταίους πέντε μήνες με τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για τελικό, αλλά στη γυμναστική όλα είναι πιθανά», δήλωσε στην «Κ» ο Νίκος Ηλιόπουλος. Οι. Χρ. Κωνσταντινίδης, Αντ. Τανταλίδης και Γ. Χατζηευσταθίου θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι γυναίκες διαθέτουν αξιόλογα προγράμματα για καλά πλασαρίσματα, αρκεί να καταφέρουν να τα εκτελέσουν.

Μεγάλος απών θα είναι ο Βλάσης Μάρας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μονόζυγου από το 1999 έως το 2015 έχει πάρει μέρος σε 13 παγκόσμια πρωταθλήματα. Στο Μόντρεαλ θα αγωνιστούν 450 αθλητές και αθλήτριες από 72 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή