«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στον ΠΑΟ

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στον ΠΑΟ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη ευθεία απειλή για το άμεσο μέλλον αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, μετά την αδυναμία του να αποπληρώσει τη δόση των 30.000 ευρώ που όφειλε να καταβάλει χθες στον Στάθη Ταυλαρίδη. Ο 38χρονος αμυντικός του Αρη αρνήθηκε την καταβολή ποσού 10.000 ευρώ και διακανονισμό για το υπόλοιπο χρέος με επιμήκυνση των δόσεων, γνωστοποιώντας στους «πράσινους» ότι εάν δεν του καταβληθεί άμεσα όλο το ποσό της δόσης, θα καταθέσει σήμερα, όπως δικαιούται, αίτημα στην ΕΠΟ με την απαίτηση να εξοφληθεί πλήρως για το σύνολο των οφειλομένων, ειδάλλως θα αιτηθεί ως μέσο πίεσης την αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, εάν επιβληθούν στην ίδια περίοδο τρεις ποινές αφαίρεσης βαθμών για τη μη καταβολή των οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές της, η υπόχρεη ομάδα υποβιβάζεται.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ είχε επιδικάσει στον Ταυλαρίδη τον περασμένο Μάιο ποσό 272.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Οι 115.000 ευρώ ήταν η αποζημίωση για την πρόωρη λύση του συμβολαίου του και οι υπόλοιπες 157.000 ήταν για δεδουλευμένες αποδοχές του. Ο Παναθηναϊκός είχε καταβάλει ένα μεγάλο μέρος της οφειλής, με το υπόλοιπο να εκτιμάται ότι είναι περίπου 100.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 30.000 έπρεπε να καταβληθούν χθες. Λόγω της γνωστής οικονομικής ασφυξίας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και επιχείρησε να κάνει μαζί του εξωδικαστικό διακανονισμό, όπως έχει κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις και με άλλους πρώην παίκτες του, που ήταν πιο διαλλακτικοί. Ο Ταυλαρίδης αρνήθηκε συμβιβαστική λύση και επέλεξε τον δρόμο της πίεσης για να εισπράξει τα οφειλόμενα.

Ιδια σκληρή στάση κρατούν και άλλοι παλιοί παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ο Τελάντερ και ο Εσιέν. Εάν δεν τους καταβληθούν έγκαιρα οι δόσεις, απειλούν με την εφαρμογή των σκληρών ποινών των κανονισμών.

Η εβδομάδα αυτή θα είναι κρίσιμη όσον αφορά τις αποφάσεις για το σχέδιο άμεσης χρηματοδότησης της ομάδας, με στόχο να μαζευτούν τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ έως τον Δεκέμβριο για να ρυθμιστούν άμεσες υποχρεώσεις όπως αυτή του Ταυλαρίδη και να κερδηθεί χρόνος ενόψει της κρίσιμης αξιολόγησης του Μαρτίου από την ΕΠΟ και την UEFA.

Συνάντηση παλαιμάχων

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση του Βασίλη Κωνσταντίνου με αντιπροσωπεία παλαιμάχων της ομάδας, επικεφαλής των οποίων θα είναι ο Μίμης Δομάζος και ο Αντώνης Αντωνιάδης, προκειμένου να ακούσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ το σχέδιο των πρώην συμπαικτών του για έξοδο από την κρίση. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις όπως η μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στα ντέρμπι, η έκδοση εισιτηρίων διαρκείας, η ενίσχυση των απλών φιλάθλων και οι «ενέσεις» από επιφανείς παράγοντες της παναθηναϊκής οικογένειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή