«Επανεκκίνηση» στη διακοπή ο Ολυμπιακός

«Επανεκκίνηση» στη διακοπή ο Ολυμπιακός

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βάλσαμο είναι για τους «ερυθρόλευκους» η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά τα συνεχόμενα αποτυχημένα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Τάκης Λεμονής και οι ποδοσφαιριστές του μπορούν να αξιοποιήσουν τη διακοπή, προκειμένου να «καθαρίσει» το μυαλό όλων.

Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στις προπονήσεις του Ρέντη με στόχο τη βελτίωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, κυρίως στο δημιουργικό σκέλος, όπου ο τεχνικός των «Πειραιωτών» εντοπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Βεβαίως και το κομμάτι της φυσικής κατάστασης προκαλεί σκεπτικισμό, καθώς ο προκάτοχός του, Μπέσνικ Χάσι, «παρέδωσε» μία ομάδα η οποία εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης στο τελευταίο ημίωρο των αγώνων.

Η ομάδα του Πειραιά είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, μετά τις ήττες από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, αλλά και τις ισοπαλίες που είχαν προηγηθεί με την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, την περιμένει ιδιαιτέρως δύσκολο πρόγραμμα, αφού μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (το μεθεπόμενο Σάββατο), την Μπαρτσελόνα στην Ιβηρική χερσόνησο (στις 18 του μηνός), τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο (στις 22 Οκτωβρίου), ενώ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου υπάρχει το ντέρμπι των «αιωνίων» που θα γίνει στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας» ή στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ανάμεσα στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό υπάρχει και υποχρέωση για το κύπελλο, το εκτός έδρας ματς με τον Αχαρναϊκό. Αυτός ο άκρως απαιτητικός κύκλος αγώνων θα κλείσει με τη «ρεβάνς» με την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη στις 31 του μηνός και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά στις 5 Νοεμβρίου. Δίχως άλλο πρόκειται για αγωνιστικό ανήφορο για τον οποίο ο Τάκης Λεμονής πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δυναμικό, για να ανταποκριθεί με επιτυχία ο Ολυμπιακός στις υποχρεώσεις του.

Η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας είναι ευθύνη και των ιδίων των παικτών, όπως ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής εταιρείας Σάββας Θεοδωρίδης μετά την ήττα από τον Ατρόμητο. Ο Οτζίτζα Οφόε ζήτησε με δημόσια τοποθέτησή του να μείνουν ενωμένοι άπαντες στην ομάδα του Πειραιά: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν ομάδα και να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, χωρίς εκείνους θα είναι δύσκολο για μας, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε». Στον αγώνα με τον Πανιώνιο αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος ο Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος απουσίασε από το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου εξαιτίας μυϊκού προβλήματος τραυματισμού. Αντιθέτως, νέο όνομα στο ιατρικό δελτίο είναι ο Μπεν, που αποχώρησε με θλάση από το ματς με τον Ατρόμητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή