Απεργεί η Μπαρτσελόνα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεργητική είναι η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στις αποσχιστικές κινητοποιήσεις της Καταλωνίας, παρά τις διαφωνίες που καταγράφονται εντός του συλλόγου ως προς την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ένας αθλητικός οργανισμός για ένα πολιτικό θέμα. Ετσι, μετά τη διεξαγωγή του προχθεσινού αγώνα με τη Λας Πάλμας χωρίς θεατές –για τον φόβο των… εξτρεμιστών–, σήμερα οι «μπλαουγκράνα» κατέρχονται σε απεργία, διαμαρτυρόμενοι κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη Μαδρίτη.

Τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η επίσης καταλανική Χιρόνα δεν πρόκειται να προπονηθούν (εν τη απουσία και των διεθνών παικτών τους φυσικά), ούτε τα γραφεία των συλλόγων τους θα λειτουργήσουν, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που έχουν καλέσει οργανισμοί στην Καταλωνία. Η Εσπανιόλ, η άλλη ομάδα της Βαρκελώνης, θα προπονηθεί, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες.

«Καμία από τις επαγγελματικές ομάδες ή τις ομάδες νέων της Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να προπονηθεί στη Σιουτάτ Εσπορτίβα», έγραφε για σήμερα η χθεσινή ανακοίνωση των «μπλαουγκράνα». Χθες οι υπάλληλοι στα γραφεία της Μπαρτσελόνα συμμετείχαν στη 15λεπτη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Καταλωνία.

Οι Καταλανοί διεθνείς, βεβαίως, θα προπονηθούν κανονικά με την Εθνική Ισπανίας, περιλαμβανομένου και του Τζέραρντ Πικέ, ο οποίος είπε ότι αν τον θεωρούν πρόβλημα στη «φούριας ρόχας» προτιμάει να φύγει.

Ο πρώην τεχνικός της «Μπάρτσα», Πεπ Γκουαρδιόλα, που τώρα βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, είπε χθες ότι η Μπαρτσελόνα έπρεπε να μην παίξει τον αγώνα με τη Λας Πάλμας, απηχώντας την άποψη του αντιπροέδρου των «μπλαουγκράνα», Κάρλες Βιλαρουμπί, που παραιτήθηκε.

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο όλο, και αυτό το μήνυμα πήγε», είναι η επίσημη θέση του συλλόγου όπως την εξέφρασε ο πρόεδρος, Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Ο παίκτης της Μπάρτσα, Αλέις Βιδάλ, αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν φράση πριν από τον αγώνα με τη Λας Πάλμας ότι «θα αφιερώσω ένα γκολ στην Guardia Civil», κατηγορώντας τον Τύπο για ψεύδη, την ώρα που ο τεχνικός της Αρσεναλ τόνιζε πόσο «πολιτικοποιημένος σύλλογος είναι η Μπαρτσελόνα».

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά: Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε η απόφαση της Λας Πάλμας, ομάδας των Καναρίων Νήσων, που βρίσκονται ανοιχτά της Αφρικής, να αγωνιστεί στο «Καμπ Νου» με την ισπανική σημαία στη φανέλα της. Στόχος ήταν, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ομάδας, να τονιστεί ότι είναι υπέρ της ενότητας της Ισπανίας.

Βροντερή αλλά αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση της Ρεάλ. Στον αγώνα με την Εσπανιόλ μοιράστηκαν πλακάτ με την ισπανική σημαία, τα οποία οι οπαδοί ύψωσαν στο 12ο λεπτό, ως ένδειξη της παρουσίας του κόσμου σαν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή