Το Σάββατο η μεγάλη μάχη του Πετρούνια

Το Σάββατο η μεγάλη μάχη του Πετρούνια

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ερχόμενο Σάββατο στις 7 Οκτωβρίου (22.20, ΕΡΤ2), ο Λευτέρης Πετρούνιας θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμη έναν χρυσό κρίκο στην αλυσίδα των διακρίσεών του. Ο «Μίδας της ενόργανης» προκρίθηκε ως πρώτος στους τελικούς των κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μόντρεαλ.

Συγκέντρωσε 15,400 βαθμούς και πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον ικανοποιεί, καθώς στον τελικό έχει ως στόχο να παρουσιάσει κάτι καλύτερο. «Θα είμαι πιο έτοιμος από κάθε άποψη. Θέλω να κάνω καλύτερη εκτέλεση και να έχω μικρές βελτιώσεις στα αιωρήματά μου. Οι τελικοί μου αρέσουν περισσότερο γιατί οι αθλητές εκτελούμε τα προγράμματα ο ένας μετά τον άλλον. Θέλω να μπαίνω σε μια τέτοια απευθείας σύγκριση», υπογράμμισε.

Στον τελικό, εκτός από τον πρωταθλητή μας, προκρίθηκαν και οι Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία, 15,333 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 15,033 β.), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, 14,966 β.), Λιου Γιανγκ (Κίνα, 14,800 β.), Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14,766 β.), Ιγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,733 β.), Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία, 14,700 β.). Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια είναι ένα από τα τέσσερα που έχουν βαθμό δυσκολίας 6,300. Τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας (6,400) τον έχει ο Κόρτνεϊ Τάλοχ, δευτεραθλητής Ευρώπης το 2017 και είναι ο αθλητής που έχει δηλώσει ότι μπορεί να νικήσει τον Πετρούνια. Τα υπόλοιπα προγράμματα των τελικών έχουν βαθμό δυσκολίας 6,200.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης, όμως, δεν πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να νικήσει τον αθλητή του: «Ο Λευτέρης δεν έχει αντίπαλο στα μέτρα του. Ζητείται αντίπαλος. Στον τελικό του Σαββάτου ο Λευτέρης θα κρίνει το αποτέλεσμα με τη δική του απόδοση. Κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει, αν ο ίδιος δεν το επιτρέψει», είναι η εκτίμηση του έμπειρου προπονητή.

Οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν όλες αυτές τις ημέρες τη στήριξη της ομογένειας. «Γνωρίζω ότι και στον τελικό θα έρθουν στο στάδιο πολλοί Ελληνες. Η ομογένεια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό μας», τόνισε ο Μανιάτης ολυμπιονίκης.

Στα παγκόσμια πρωταθλήματα του Μόντρεαλ θα αναδειχθούν νέοι πρωταθλητές κόσμου στο σύνθετο ατομικό, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ο Κόχεϊ Ουτσιμούρα, που έχει στην τροπαιοθήκη του δύο ολυμπιακά μετάλλια και έξι συνεχόμενους τίτλους, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το σερί. Την ώρα που παρουσίαζε το πρόγραμμά του στο άλμα τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει. Στις γυναίκες, η Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ) προτίμησε, αυτή τη χρονιά, να ξεκουραστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή