Προκριματικά Μουντιάλ: Η ώρα της αλήθειας σε Ευρώπη και Ν. Αμερική

Προκριματικά Μουντιάλ: Η ώρα της αλήθειας σε Ευρώπη και Ν. Αμερική

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ημέρες της κρίσης για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο προσεχές Μουντιάλ έφτασαν, καθώς σήμερα μπαίνουν στη μάχη των προκριματικών οι εθνικές ομάδες που ανοίγουν την αυλαία της ένατης αγωνιστικής των ομίλων, ενώ κρισιμότατη είναι η αγωνιστική και για τη Νότια Αμερική απόψε.

Από τις κορυφαίες μάχες της βραδιάς θα είναι αυτή στην Ποντγκόριτσα μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Δανίας. Οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, τρεις βαθμούς πίσω από την Πολωνία, και απόψε θα γίνει το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους. Αν μείνουν ισόπαλοι και η Πολωνία πάρει τη νίκη στην Αρμενία θα πάρει και την απευθείας πρόκριση.

Το εισιτήριό της θα τσεκάρει και η Αγγλία σήμερα με νίκη στο Ουέμπλεϊ επί της Σλοβενίας, αλλά κρισιμότατη είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση στον ίδιο όμιλο που θα γίνει στη Γλασκώβη μεταξύ Σκωτίας και Σλοβακίας, ένα ματς που ενδιαφέρει και τους Σλοβένους καθώς και αυτοί προσβλέπουν στα μπαράζ.

Στη Γερμανία αρκεί μια ισοπαλία απόψε στο Μπέλφαστ για να τσεκάρει το εισιτήριό της για Ρωσία, με τη Βόρεια Ιρλανδία ουσιαστικά να προετοιμάζεται από τώρα για τα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Χτυποκάρδια απόψε σε Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη, Κολομβία και αλλού, καθώς επτά ομάδες θα δώσουν μάχη στην προτελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης για τις τρεις εναπομείνασες θέσεις απευθείας πρόκρισης (η Βραζιλία έχει ήδη πάρει το εισιτήριο) και γι’ αυτήν που οδηγεί σε μπαράζ.

Η Αργεντινή, χωρίς τον τραυματία Σέρχιο Αγουέρο, υποδέχεται σε κρισιμότατο ματς το ισόβαθμό της Περού του αειθαλούς Κλάουδιο Πισάρο, θέλοντας με νίκη της να ξαναμπεί στην πρώτη τετράδα. Στο ίδιο στοχεύει και η πρωταθλήτρια Αμερικής Χιλή, που φιλοξενεί τον Ισημερινό, αλλά και η ισχυρή Κολομβία που παίζει με την Παραγουάη, ενώ η Ουρουγουάη δοκιμάζεται στη Βενεζουέλα.

Σήμερα (3.30 μ.μ.) αρχίζει και το διπλό μπαράζ της ασιατικής ζώνης, με τη χειμαζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία να υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος στη Μαλαισία την Αυστραλία, ελπίζοντας στην πρώτη της συμμετοχή σε Μουντιάλ. Η νικήτρια του ζευγαριού, μετά και τη ρεβάνς στο Σίδνεϊ την προσεχή Τρίτη, θα αναμετρηθεί τον Νοέμβριο με αντίπαλο από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική για μια θέση στη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή