Παναθηναϊκός: «Ανάσα» από Βλαχοδήμο

Παναθηναϊκός: «Ανάσα» από Βλαχοδήμο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνιμος κάτοικος Λισσαβώνας από τις αρχές του νέου χρόνου θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Παναθηναϊκός και Μπενφίκα έφτασαν σε οριστική συμφωνία και σήμερα ο 24χρονος τερματοφύλακας θα πάει στην Πορτογαλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας μέχρι το 2022. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την ιβηρική χώρα, το κόστος της μεταγραφής αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος θα την εισπράξουν οι «πράσινοι» (περίπου 1,8 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα η πρώτη ομάδα του Βλαχοδήμου, Στουτγκάρδη.

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 15% και έχει εξασφαλίσει με την υπογραφή μια μεγάλη προκαταβολή με σύντομη περίοδο εξόφλησης για το υπόλοιπο ποσό. Αυτή η οικονομική ένεση θα τον βοηθήσει να κλείσει μερικές από τις εκκρεμότητες που έχει και να πάρει μια βαθιά ανάσα. Το πιθανότερο είναι ο Βλαχοδήμος να μετακομίσει στην Πορτογαλία από τον ερχόμενο Ιανουάριο και όχι από το επόμενο καλοκαίρι όπως ήταν η πρόταση του Αυγούστου, διότι η Μπενφίκα έχει μεγάλο πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια και τον προορίζει άμεσα για βασικό. Οι απολαβές του ίδιου θα είναι περίπου 400 χιλ. ευρώ ετησίως.

Ενα ποσό από τα χρήματα που θα καρπωθεί γι’ αυτή τη μεταγραφή, ο Παναθηναϊκός θα το διαθέσει για να αντιμετωπίσει την προσφυγή που κατέθεσαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δύο εταιρείες κατασκευής και συντήρησης χλοοτάπητα. Υπάρχει προς αυτές ένα χρέος περίπου 150 χιλ. ευρώ, το οποίο είχε διακανονιστεί χωρίς να τηρηθούν οι δόσεις, με συνέπεια οι δύο εταιρείες να ζητήσουν από την ΕΕΑ την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που είχαν καταθέσει οι «πράσινοι» το καλοκαίρι για να πάρουν άδεια συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις. Κατά την εκδίκαση της προσφυγής ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε αναβολή και την πήρε για τις 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί, ως νέος πρόεδρος της ΠΑΕ για τα χρέη της ομάδας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν εκπέσει η εγγυητική επιστολή, εν όλω ή εν μέρει, η υπόχρεη ΠΑΕ οφείλει να καλύψει το ποσό εντός 15 ημερών, ειδάλλως ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής της στο πρωτάθλημα.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον, οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού εξέδωσαν αιχμηρή ανακοίνωση εις βάρος της ΠΑΕ στην οποία καταλογίζουν χαλαρότητα και έλλειψη κάθε πρωτοβουλίας για την ενεργοποίηση των απλών φιλάθλων της ομάδας στην προσπάθεια σωτηρίας της. Αναφέρουν τις προτάσεις που κατέθεσαν την Τρίτη σχετικά με τρόπους χρηματοδότησης της ομάδας από τον κόσμο, ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα σαφής εικόνα για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, να μην ξεπουληθούν βασικά στελέχη της ώστε να μην απαξιωθεί αγωνιστικά και ρίχνουν στην τωρινή διοίκηση όλες τις ευθύνες σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός πέσει στα βράχια χωρίς να εξαντληθούν όλα τα πρόσφορα μέτρα για τη σωτηρία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή