Μακριά από διάκριση έμειναν οι γυναίκες

Μακριά από διάκριση έμειναν οι γυναίκες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακριά από τις κορυφαίες αθλήτριες βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ενόργανης. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση σε ένα άθλημα όπου, σε ό,τι αφορά τους άνδρες, η χώρα μας έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις. Αντιθέτως, στις γυναίκες δεν υπάρχουν ανάλογες επιτυχίες.

Στο Μόντρεαλ, την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Αργυρώ Αφράτη, η οποία πήγε στον Καναδά χωρίς τον προπονητή της. Ηρθε 19η στο άλμα (προκρίνονται οι πρώτες οκτώ) και 35η στο δίζυγο. Ακολούθησαν η Ιωάννα Ξουλόγη (47η στο έδαφος και 97η στη δοκό) και η Ευαγγελία Πλυτά (46η στους ασύμμετρους ζυγούς). Η ενόργανη γυμναστική θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα, καθώς μια μικρή αστάθεια μπορεί να φέρει την καταστροφή. Αυτό, όμως, ισχύει για όλες τις αθλήτριες. Μετά την Στεφανί Μπισμπίκου (3η στη δοκό στο Ευρωπαϊκό του 2007), καμία άλλη Ελληνίδα δε κατάφερε να ανεβεί σε βάθρο ευρωπαϊκού ή παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αντιθέτως, στους άνδρες η χώρα μας έχει δημιουργήσει εντυπωσιακή παράδοση. Ετσι και στο Μόντρεαλ ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε, ως πρώτος, στον αυριανό τελικό των κρίκων (22.20) και ανάμεσα στη γενιά που ακολουθεί υπάρχουν αρκετά ταλέντα. Αύριο, για τους φίλους των αριθμών, ο χρυσός ολυμπιονίκης του Ρίο θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον δεύτερο σερί παγκόσμιο τίτλο στους κρίκους, κάτι που το έχουν καταφέρει μόνον οκτώ αθλητές στην ιστορία του αθλήματος. Ξεχωρίζουν ο Ιταλός Γιούρι Κέκι με τους πέντε συνεχόμενους και ο Τσεν Γιμπίνγκ (Κίνα), που κατέκτησε χρυσά μετάλλια δύο φορές σερί (2006-2007, 2010-2011). Ο πρωταθλητής μας τους τελευταίους 19 μήνες είναι αήττητος και έχει συλλέξει έξι χρυσά μετάλλια από τις μεγάλες διοργανώσεις όπου συμμετείχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή