Εξετάζονται λύσεις μέσω και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»

Εξετάζονται λύσεις μέσω και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω του υφιστάμενου μοντέλου της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» προσανατολίζεται η διοίκηση της ΠΑΕ να κινηθεί για την άντληση χρημάτων από τους απλούς φιλάθλους της ομάδας. Πρόκειται για σωματείο που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από νομικής πλευράς κι αυτό επιτρέπει την εισροή χρημάτων χωρίς καθυστερήσεις και παρακράτηση φόρου, διευκολύνοντας από κάθε πλευρά την άμεση χρηματοδότηση απ’ όλους όσοι θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Για να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό των φιλάθλων, η τωρινή διοίκηση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» προτίθεται να παραιτηθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε η στελέχωση της νέας ηγεσίας του σωματείου μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου να γίνει από πρόσωπα άφθαρτα και με μεγάλη απήχηση στην πλατιά μάζα των οπαδών. Η διαχείριση των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν είναι λεπτή υπόθεση και δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να τα συγκεντρώσουν και να τα διαθέσουν για τις άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ.

Οι παλαίμαχοι διαφωνούν μ’ αυτή την τακτική, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να έχει απήχηση στα μάτια των οπαδών. Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους κατηγορούν εκ νέου τη διοίκηση της ΠΑΕ ότι πορεύεται ράθυμα χωρίς πλάνο, αρνούμενη να αφήσει τον κόσμο να δείξει την αγάπη του για την ομάδα. Οι παλαίμαχοι επιμένουν στις προτάσεις τους για άμεση χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού από τον πυρήνα των οπαδών του, με επίκεντρο τη μετακόμιση στο ΟΑΚΑ και την προπώληση από τώρα με πολλές δόσεις τουλάχιστον 30 χιλ. εισιτηρίων διαρκείας για τα επόμενα 3,5 χρόνια, αφήνοντας ελεύθερα άλλα τόσα εισιτήρια για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προτείνουν, μεταξύ άλλων, την ενεργοποίηση της ομογένειας και των επιφανών οπαδών της ομάδας, μέσω χορηγικών προγραμμάτων που θα εξασφαλίσουν άμεση χρηματοδότηση. Οι «πράσινοι» περιμένουν βαθιά ανάσα και από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βλαχοδήμου. Ανθρωποι της Μπενφίκα βρίσκονται στην Αθήνα για τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα στην Πορτογαλία, έχοντας μαζί τους και τον 24χρονο τερματοφύλακα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Θέμα διαπραγμάτευσης ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή το πότε θα πάει ο Βλαχοδήμος στην Μπενφίκα. Ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να πωληθεί τώρα αλλά να μείνει ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι, ενώ η ομάδα της Λισσαβώνας και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής προτιμούν η μετακίνηση να γίνει τον Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή