Λευτέρης Πετρούνιας: Αθλητής που αρνείται να χάσει

Λευτέρης Πετρούνιας: Αθλητής που αρνείται να χάσει

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους Ελληνες ομογενείς να… κρατάνε ακόμη και την ανάσα τους, στις κερκίδες του σταδίου του Μόντρεαλ, ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε ακόμη έναν κρίκο στη χρυσή αλυσίδα των διακρίσεών του. Ο «Μίδας των δαχτυλιδιών» κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά άγνωστο παραμένει κατά πόσον η ενόργανη θα συνεχίσει να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία διότι η νέα γενιά, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δύσκολα θα μπορέσει να βαδίσει στα χνάρια του ολυμπιονίκη.

Το στάδιο του Μόντρεαλ έχει συνδεθεί με το «απόλυτο 10» της Νάντια Κομανέτσι (1976). Στην ιστορία της ελληνικής γυμναστικής συνδέθηκε με το 10ο μετάλλιο του αθλήματος από παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, με την υποστήριξη των ομογενών, «μεταφέρθηκε» στην Ελλάδα και αγωνίστηκε για τους Ελληνες. «Η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν υπέροχη. Εδώ υπάρχει μια “μικρή Ελλάδα” που, με κάθε τρόπο, δείχνει την αγάπη της για την πατρίδα», δήλωσε μετά τον αγώνα.

Από το 2015 έως σήμερα, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει συλλέξει χρυσάφι από επτά κορυφαίες διοργανώσεις. Η… χρυσοθηρία, όμως, δεν τον έχει κουράσει. «Αυτό που έχω καταφέρει, είναι κάτι που με γεμίζει αυτοπεποίθηση. Θέλω να έχω την υγεία μου, για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Εχω όλη την όρεξη και τη διάθεση να το κάνω και ο προπονητής μου διαθέτει όλες τις γνώσεις, έτσι ώστε να συνεχίσουμε αυτό το σερί νικών και τίτλων για όσο περισσότερο γίνεται», υπογράμμισε.

Γνώστης της ενόργανης όσο λίγοι, ο προπονητής Δημήτρης Ράφτης απέδωσε τα εύσημα στον αθλητή του: «Ο Λευτέρης είναι “Simply the best”. Είναι μάγκας, αφού μπορεί και αντέχει τέτοια πίεση. Στον αγώνα ήταν πολύ πιεσμένος. Είναι πολύ πιο δύσκολο το να διατηρηθείς στην κορυφή από το να την κατακτήσεις. Πάνω στους κρίκους, ήταν εξαιρετικός. Αν είχε “κολλήσει” την έξοδό του, αποφεύγοντας αυτή την αναπήδηση, θα είχε πάρει 0,200 β. παραπάνω», δήλωσε και δεν απέφυγε να… τοποθετήσει το δάχτυλο στην πληγή: «Θα πρέπει από πλευράς προετοιμασίας να κάνουμε κάτι παραπάνω, τόσο για τον Λευτέρη όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι σημαντικό να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περισσότερους αγώνες για να πετύχουν το κάτι παραπάνω, που είναι μέσα στις δυνατότητές τους. Η γυμναστική στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ο Πετρούνιας. Εχουμε και άλλους εξαιρετικούς αθλητές, που στην πορεία θα δείξουν πόσο πολύ αξίζουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Ως πότε θα μπορούμε να παράγουμε πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου, όπως ο Πετρούνιας; Πρέπει να μας δοθεί η οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουν οι εθνικές μας ομάδες στους απαραίτητους διεθνείς αγώνες προετοιμασίας. Εάν τα παιδιά δεν υποστηριχθούν κατάλληλα, εάν δεν αποκτήσουν τις εμπειρίες, ώστε να μπορέσουν κατόπιν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο, ίσως η ένδοξη ιστορία της ελληνικής γυμναστικής να σβήσει μαζί με τη γενιά του Πετρούνια. Ελπίζουμε να βρούμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή