Πετρούνιας: Ενα μετάλλιο και επί ελληνικού εδάφους

Πετρούνιας: Ενα μετάλλιο και επί ελληνικού εδάφους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια ενδέχεται να αποτελέσει εφαλτήριο για να διεξαχθεί ξανά στην Ελλάδα μια διεθνή διοργάνωση γυμναστικής. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά την άφιξη της εθνικής ομάδας ενόργανης από τον Καναδά.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κορυφή, παρόλο που δεν πρόκειται για κάτι εύκολο. «Είναι πιο δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή απ’ ό,τι να φτάσεις σε αυτήν. Για όσο μπορώ θέλω να παραμείνουμε εκεί. Οσο υπάρχει υγεία, σε εμένα και στο επιτελείο που με στηρίζει, θα δουλεύουμε για να επαναλάβουμε τις επιτυχίες των τελευταίων ετών, ξανά και ξανά», υπογράμμισε.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατά την άφιξή του, μίλησε για την αγάπη που εισέπραξε από τους ομογενείς και ότι ένιωθε σαν να αγωνιζόταν στην Ελλάδα. Ο πρωταθλητής μας, όπως είχε πει και στην «Κ», θα ήθελε να πάρει μέρος σε έναν μεγάλο αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό. Και η επιθυμία του, ίσως, να γίνει πραγματικότητα, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΕΓΟ Θανάση Βασιλειάδη για να διεκδικήσει η χώρα μας μια διοργάνωση. «Συζητήσαμε με τον κ. Βασιλειάδη για το πώς θα μπορούσαμε να δώσουμε στους Ελληνες τη χαρά να δουν τον Λευτέρη να αγωνίζεται μαζί με τα άλλα παιδιά της ενόργανης γυμναστικής. Συμφωνήσαμε να τεθεί το ζήτημα στην εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ώστε να διεκδικήσουμε μια μεγάλη διοργάνωση», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή