Ευρωλίγκα: Πρώτο τζάμπολ για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Πρώτο τζάμπολ για Ολυμπιακό

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανάληψη της πορείας του στην περυσινή Ευρωλίγκα με την πρόκριση στο φάιναλ φορ, πίστη στις δυνατότητες της φετινής ομάδας και προσδοκία για απόδοση καλύτερου μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση είναι το τρίπτυχο των στόχων του Ολυμπιακού που θα βρεθεί σήμερα στην αφετηρία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο κλειστό γήπεδο «Δύο Αοράκια» (21.00) και όχι στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Μπασκόνια, στοχεύοντας στη νικηφόρα αρχή κόντρα στους Βάσκους, οι οποίοι παρουσιάζονται διαχρονικά αξιόμαχοι, παρά τις αλλαγές στον πάγκο και στη σύνθεση της 12άδας τους. Η εμπειρία της φιλοξενίας στην Κρήτη δεν είναι πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό που έχει δώσει και άλλον ευρωπαϊκό αγώνα στην ίδια έδρα, πριν από δύο χρόνια, με αντίπαλο την Τσεντεβίτα.

«Αξίζει στον κόσμο εδώ να δει έναν αγώνα επιπέδου Ευρωλίγκας και θέλουμε τη στήριξή του, ώστε να αρχίσουμε με νίκη» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που δεν θα έχει τελικά ούτε τον Ρόμπερτς ούτε τον Σπανούλη στη διάθεσή του. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ είχε κάποιες πιθανότητες να αγωνιστεί, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος και συνέχισε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Οι απουσίες, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση από τη φυσική έδρα του, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν… άλλοθι για τους περυσινούς δευτεραθλητές της Ευρωλίγκας, αλλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν σαφής, όπως συνέβη και στο παρελθόν κάθε φορά που έπρεπε να καλύψει απουσίες τραυματιών.

«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Θέλω ο Ολυμπιακός να παίζει το ίδιο καλά εντός και εκτός έδρας. Εχουμε προετοιμαστεί, ξέρουμε πώς παίζουν και το ζητούμενο είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε διάρκεια. Είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε το πλάνο μας» ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που θα βλέπει στον πάγκο της Μπασκόνια τον Αργεντινό Πάμπλο Πριχιόνι, ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του με πολλές διακρίσεις και χωρίς… διάλειμμα και ασχολήθηκε με την προπονητική.

«Η Μπασκόνια έχει διατηρήσει στο ρόστερ της καλούς παίκτες από πέρυσι και έχει ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες. Εχει επίσης νέο προπονητή, ο οποίος φέρνει νέες ιδέες. Είναι μια ομάδα καλή στο ανοιχτό γήπεδο. Πρέπει να την “απορρυθμίσουμε”. Δίνει έμφαση στο τρανζίσιον, στο γρήγορο παιχνίδι, της αρέσει να τρέχει».

Στην πρώτη… δόση της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα, σήμερα θα παίξουν Αναντόλου Εφές – Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ – Αρμάνι, Ουνικάχα Μάλαγα – Φενερμπαχτσέ και Μπάμπεργκ – Μακάμπι.

• Mε ατεκμηρίωτες προφάσεις και γενικολογίες ότι η Ευρωλίγκα και όχι η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, ως θεσμικός φορέας του αθλήματος, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της καλύτερης δυνατής στελέχωσης των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά παιχνίδια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, μίλησε σε ισπανική εφημερίδα χωρίς να υποβάλει ουδεμία πρόταση για το αδιέξοδο που προκάλεσε η αδιάλλακτη στάση του.

• Ο Ολυμπιακός άρχισε νικηφόρα στο Eurocup γυναικών, επικρατώντας της πολωνικής Γκορζόφ με σκορ 69-50 στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή