ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πραγματικά πολύ βαθιές οι διαχωριστικές γραμμές στους έχοντες και κατέχοντες και στους… άλλους, στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όπως είναι επόμενο αυτό δημιουργεί ανισορροπίες αντιπαραγωγικές.

Οσο σκέπτεται κανείς την αντίθεση, που ξεδιπλωνόταν προχθές, στον χώρο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, σίγουρα θαύμαζε ακόμη πιο πολύ την κατάκτηση του κυπέλλου από πλευράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ποια ήταν αυτή η αντίθεση; Οταν ο Τάκης Λεμονής μιλούσε για μεταγραφές, που σημαίνουν δισεκατομμύρια και που έχουν αρχίσει να εντοπίζονται, τις ίδιες ας πούμε στιγμές, γινόταν κατάσχεση στα γραφεία του Γιώργου Μπατατούδη.

Από τη μία, ταξίδι του προπονητή του Ολυμπιακού στην Ουκρανία για παίκτες, προσφορά μαμούθ του ΠΑΟ στον Ηρακλή για τον Κωνσταντίνου και από την άλλη κίνδυνος να χαθεί και Οκκάς και Εγκωμίτης για τον ΠΑΟΚ.

Ακάλυπτη επιταγή είχαν οι άνθρωποι της Ανόρθωσης της τάξεως των 177 εκατομμυρίων, για τις μεταγραφές των δύο Κυπρίων παικτών. Πώς να μην αισθάνονται ανασφάλεια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όταν γνωρίζουν ότι ο Μπάγεβιτς είναι υποχρεωμένος να στηρίζεται σε διασφαλίσεις που του προσφέρει ο μεγαλομέτοχος;

Παραμονή του Ελληνοσέρβου είναι κάτι που όλοι στην Τούμπα προσδοκούν, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι για να είναι ισχυρή η ομάδα τους, θέλει μεταγραφές αλλά και διακράτηση του εμψύχου υλικού της.

Ρόλο καθοριστικό έπαιξαν στην περίοδο που έληξε και ο Εγκωμίτης και ο Οκκάς και προσέδωσαν στην ενδεκάδα του Δικεφάλου αξιοσημείωτη οντότητα, είναι δυνατόν να χαθούν; Ούτε θέλουν να το σκέφτονται οι φίλοι του.

Συγκρίσεις βέβαια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και άλλες ομάδες δεν γίνεται. Ολοι έχουν ισχνά οικονομικά και μόνο Ηρακλής, Αρης και Ιωνικός φαίνεται να έχουν την ευχέρεια να ενισχυθούν.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι και η ΑΕΚ, που επίσης περνά ημέρες έντονης ανασφάλειας. Ολα αυτά αποτελούν μόνο δημοσιογραφικές επισημάνσεις. Κατά τα άλλα, οι έχοντες και κατέχοντες, θα ρίξουν πάλι μερικά δισεκατομμυριάκια και θα αδιαφορούν φυσικά για τους άλλους. Πολύ σκληρή και η ποδοσφαιρική ζωή, που κατά καιρούς έχουν περάσει όλοι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή