Γεύση από Σίδνεϊ στα «Τσικλητήρεια»

Γεύση από Σίδνεϊ στα «Τσικλητήρεια»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναρπαστικός αναμένεται να είναι ο ακοντισμός στα «Τσικλητήρεια» (ΟΑΚΑ, 11 Ιουνίου). Ο Κώστας Γκατσιούδης θ’ αντιμετωπίσει τον 2ο Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Βρετανό, Στιβ Μπάκλι, το Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή του 1999, Ακι Παρβιάινεν (5ος στους Ολυμπιακούς), τον Ρώσο Σεργκέι Μακάροφ (3ος), τους Γερμανούς, Χεχτ (4ος) και Χένρι (7ος), τον Κουβανό, Γκονσάλες (8ος) και τον Φινλανδό, Χάαταϊνεν (86,10μ. πέρσι). Θα είναι, λοιπόν, μια άτυπη «ρεβάνς» των Ολυμπιακών, αφού θα μετάσχουν οι επτά από τους οκτώ πρώτους.

Στο ύψος θα επανεμφανισθεί ο Λάμπρος Παπακώστας, με αντιπάλους τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ και 2ο στο Σίδνεϊ, αλλά 1ο στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992, Χαβιέ Σοτομαγιόρ (Κούβα), τους Ρώσους, Σεργκέι Κλιούγκιν (1ος στο Σίδνεϊ) και Βιατσεσλάβ Βορονίν (παγκόσμιος πρωταθλητής του 1999) και άλλους. Ο Κουβανός 1ος Ολυμπιονίκης του 2000, Ιβάν Πεδρόσο, ο Τζαμαϊκανός, Τζέιμς Μπέκφορντ (2ος Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα) και ο Κουβανός, Μέλις (7ος στο Σίδνεϊ), θα συναγωνισθούν τους Κώστα Κουκοδήμο και Στέργιο Νούσιο στο μήκος. Η δισκοβόλος, Στέλλα Τσικούνα (5η στους Ολυμπιακούς), θ’ αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, την Λευκορωσίδα, Ελίνα Ζβέρεβα (1η στο Σίδνεϊ, 3η το 1996, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1995, 2η το 1997), Ναταλία Σάντοβα (Ρωσία, 2η στην Ατλάντα, 4η στο Σίδνεϊ), τις Γερμανίδες, Ιλκε Βιλούντα (1η στην Ατλάντα) και Φράνκα Ντιτς (παγκόσμια πρωταθλήτρια 1999, 6η στο Σίδνεϊ) και Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία, 3η στο ΠΠ 1999).

Ο Παντελής Νικολακόπουλος (γενν. 1954), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia, θα παρουσιάσει την κατοικία στα Κιούρκα καθώς και τρεις κατοικίες στην Εκάλη. Η κατοικία στα Κιούρκα, χτισμένη σε υψόμετρο με θέα προς τη λίμνη του Μαραθώνα, είναι ένα έργο που έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δεχθεί πολλούς επαίνους για τις ευρηματικές λύσεις αλλά και για την καθαρή αισθητική του που ανανεώνει το ευγενές πνεύμα του μοντερνισμού. Ο Παντελής Νικολακόπουλος, που φέτος διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στην HfT Stuttgart, είχε λάβει μέρος και στην Μπιενάλε Βενετίας του 1991, ενώ η πρότασή του για το Μουσείο της Ακρόπολης είχε τιμηθεί με έπαινο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή