Απαντήσεις στον δήμο από ΑΕΚ για το γήπεδο

Απαντήσεις στον δήμο από ΑΕΚ για το γήπεδο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση περνάει η ΑΕΚ για την υπόθεση του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς ο συνεχής πόλεμος που δέχεται η Ενωση από τη δημοτική αρχή ουσιαστικά αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ξεκάθαρη αντίθεση του δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αρη Βασιλόπουλου στην κατασκευή του γηπέδου της Ενωσης.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, o υπεύθυνος του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος σχολίασε πως οι καθυστερήσεις έχουν πολιτικά κίνητρα και ότι σε ουσιαστικό επίπεδο υπάρχει προσπάθεια απλώς να επιβραδυνθεί η διαδικασία. «Για ένα μεγάλο διάστημα ο δήμος υποστήριζε ότι το έργο της υπογειοποίησης έπρεπε να γίνει, αλλά όχι το γήπεδο. Τώρα που γίνεται το γήπεδο, δεν θέλουν την υπογειοποίηση. Αυτή η καθυστέρηση του δήμου δεν οδηγεί πουθενά, απλώς τον απομονώνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδριόπουλος.

Επί της ουσίας, η ΑΕΚ έχει τρία σημαντικά ζητήματα νομικής φύσεως να λύσει αναφορικά με το γήπεδο: το πρώτο έχει να κάνει με την προσφυγή κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που εκδικάζεται στο ΣτΕ την ερχόμενη Τετάρτη, το δεύτερο με την πρωτόδικη απόφαση που δεν ενέκρινε το παραχωρητήριο του γηπέδου από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ στη «Δικέφαλος», ενώ υπάρχει και μια προσφυγή στη Διεύθυνση Δασών. Τα έργα βεβαίως στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίζονται κανονικά.

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί με κόσμο τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, καθώς η αρχική τιμωρία (για τα καπνογόνα στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ) δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών μειώθηκε σε έναν.

Ο Ελντερ Λόπες ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης και είναι στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για τον αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη. Ο Ογκνιεν Βράνιες, που επέστρεψε τραυματίας από τους αγώνες με τη Βοσνία, εκτιμάται πως θα μπορέσει κι αυτός να αγωνιστεί την Κυριακή. Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Γιακουμάκης και Κονέ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή