Τσάμπιονς Λιγκ: Με συνταγή Τορίνο απόψε ο Ολυμπιακός

Τσάμπιονς Λιγκ: Με συνταγή Τορίνο απόψε ο Ολυμπιακός

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οδηγό τον αγώνα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο θα πορευθεί ο Ολυμπιακός στον αποψινό εξόχως δύσκολο αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45). Ο Τάκης Λεμονής έχει αποφασίσει να ρίξει το βάρος στην αμυντική λειτουργία, προκειμένου οι πρωταθλητές Ελλάδας να ψάξουν το θαύμα στην έδρα των Καταλανών. «Νομίζω ότι γενικά αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουν ίδια αντιμετώπιση. Δεν μπορούμε να έχουμε το ίδιο στυλ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κατά κάποιον τρόπο, οδηγός είναι το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Μπορούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, αλλά η γενική ιδέα είναι αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες βράδυ στο «Καμπ Νου», λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση των «Πειραιωτών». Και προσέθεσε: «Βασικά στη δουλειά μας αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το ξέρω κι εγώ και όλοι σας ότι έχουμε λίγες ελπίδες, αλλά έχουμε έρθει να τις εξαντλήσουμε. Υπάρχουν και ψυχολογικά κέρδη από κάθε παιχνίδι και κάνοντας μία καλή εμφάνιση θα είναι καλό για εμάς. Το να λέμε ότι θα πρέπει να χαρούμε το παιχνίδι δεν είναι τόσο σωστό. Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα που θα μπει στο γήπεδο και θα πει είμαστε εδώ».

Ενα από τα πολλά προβλήματα που θα κληθεί να λύσει ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο περιορισμός της δράσης του Μέσι: «Δεν θυμάμαι πόσο καιρό πριν είχα διαβάσει μία δήλωση ότι η μόνη λύση είναι να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε όσο μπορούμε. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς μεγάλους παίκτες», κατέληξε ο Τάκης Λεμονής.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, αναμένεται να έχει στην άμυνα τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Νικολάου, Κούτρη, στη μεσαία γραμμή τους Ζιλέ, Ζντιέλαρ, Ρομαό, εξτρέμ τους Πάρντο, Καρσελά και τον Οτζίτζα σε ελεύθερο ρόλο. Τερματοφύλακας θα είναι ο Προτό. Επιθετικός δεν αναμένεται στο αρχικό σχήμα. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι τραυματίες Εμενίκε, Σεμπά, Μπεν και για αγωνιστικούς λόγους ο Φιγκέιρας.

Πολύ ιδιαίτερος είναι ο αποψινός αγώνας για τον τεχνικό της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα την οποία αγάπησε στην τριετία που δούλεψε στην Ελλάδα. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα, ο Βαλβέρδε χαιρέτησε από κοντά όλους τους απεσταλμένους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν μίλησε για τον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο κόσμος εδώ να μην το καταλαβαίνει, αλλά είναι ένα θέμα που δυσκολεύομαι να το εξηγήσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρέσω τόσο πολύ στον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι αμοιβαία τα συναισθήματα. Οταν έφυγα, είπα ότι ένα μέρος της καρδιάς μου έμεινε εκεί στο Καραϊσκάκη. Αυτό που θέλω τώρα είναι να απολαύσουν τα παιχνίδια και τα δύο γιατί το να παίζεις με την Μπάρτσα είναι σημαντικό».

Η Μπαρτσελόνα θέλει τη νίκη για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες κατάκτησης της 1ης θέσης του 4ου ομίλου, την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμη βαθμό. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με στόχο το τρίποντο προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα για τη 2η θέση. Στις κερκίδες του «Καμπ Νου» αναμένεται να βρεθούν απόψε περισσότεροι από 2.500 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή