Παράσταση τίτλου για Χάμιλτον στις ΗΠΑ

Παράσταση τίτλου για Χάμιλτον στις ΗΠΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να σφραγίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος των οδηγών και των κατασκευαστών στη Φόρμουλα 1 έχει μεθαύριο ο Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι του Οστιν στις ΗΠΑ.

Ο Βρετανός πιλότος της Μερσέντες, που έχει προβάδισμα 59 πόντων στη βαθμολογία, αρκεί να νικήσει για ένατη φορά στη φετινή σεζόν και ο αντίπαλός του Σεμπάστιαν Φέτελ να τερματίσει με τη Φεράρι του από την έκτη θέση και κάτω. Νίκη του Χάμιλτον (όπως και πέρυσι) ή του ομόσταυλού του Βάλτερι Μότας, ανεξαρτήτως της θέσης των Φεράρι, θα χαρίσει και τον τέταρτο σερί τίτλο των κατασκευαστών στη Μερσέντες, που προηγείται ήδη με 145 βαθμούς διαφορά, τέσσερις κούρσες πριν από το τέλος της σεζόν.

Με αυτά τα δεδομένα, η πίεση στους πιλότους της Φεράρι για να αποφευχθεί μία ακόμη χαμένη χρονιά ελαττώνεται πια, αφού αργά ή γρήγορα η προδιαγεγραμμένη μοίρα των φετινών τίτλων θα επιβεβαιωθεί.

Στο αμερικανικό γκραν πρι οι Μερσέντες μπαίνουν λοιπόν ως φαβορί, ενώ ο Φέτελ δεν κατάφερε να τερματίσει στα δύο από τα τρία τελευταία γκραν πρι.

Ο διευθυντής της Μερσέντες Τότο Βολφ επιμένει ότι τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη, αλλά δεν κρύβει και την ικανοποίησή του για την απόδοση του Χάμιλτον. «Ο Λιούις έχει οδηγήσει καταπληκτικά φέτος, και ιδιαιτέρως μετά την καλοκαιρινή διακοπή έχει ανεβεί σε άλλο επίπεδο», δήλωσε ο Αυστριακός.

Σημειώνεται ότι, εάν ο Χάμιλτον πάρει τον τίτλο, θα γίνει ο πρώτος Βρετανός πιλότος που θα στεφθεί για τέταρτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ θα ισοφαρίσει και τον Φέτελ, που έχει επίσης τέσσερις τίτλους στην καριέρα του. Εχει ένα σπουδαίο σερί κατάκτησης βαθμών στους 21 τελευταίους αγώνες, ενώ έχει ανεβεί στο βάθρο 115 φορές στην καριέρα του, υπολειπόμενος σε αυτόν τον στατιστικό τομέα μόνον του μεγάλου Μίχαελ Σουμάχερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή