ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η νέα μάχη της Κορακάκη

i-nea-machi-tis-korakaki

Ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου θα βρεθεί για ακόμη μία φορά η Αννα Κορακάκη. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 30 Οκτωβρίου, στο Νέο Δελχί.

Η χρυσή ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία της σε συνθήκες που δεν αρμόζουν σε μια αθλήτρια του επιπέδου της. Προπονήθηκε όλες αυτές τις εβδομάδες μέσα σε έναν χώρο γεμάτο σκόνη και με κακό, για το άθλημά της, φωτισμό. Παρ’ όλα αυτά βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και είναι έτοιμη να μεγαλώσει τη συλλογή με τις διακρίσεις της. Στο Νέο Δελχί θα πάρει μέρος και στα δύο όπλα, στα οποία κατέκτησε μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Στο αεροβόλο πιστόλι θα αγωνιστεί στις 25 Οκτωβρίου και στο σπορ στις 27 Οκτωβρίου.

«Η προπόνηση πήγε καλά. Οι επιδόσεις της Αννας σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν πολύ καλές και μπορώ να πω ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος γιατί όλες οι αθλήτριες είναι, περίπου, στο ίδιο επίπεδο. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και πατέρας της Τάσος Κορακάκης. Στο παγκόσμιο κύπελλο, στο Νέο Δελχί, θα πάρουν μέρος οι 10 κορυφαίες αθλήτριες από κάθε αγώνισμα (όπλο). Στον τελικό θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες. Η συμμετοχή της Αννας Κορακάκη σε δύο όπλα δείχνει το υψηλό επίπεδο της Ελληνίδας αθλήτριας. H ολυμπιονίκης βρίσκεται στη 2η θέση, στην παγκόσμια κατάταξη, στο πιστόλι 25 μ. (σπορ) και στην 3η στο πιστόλι 10 μ. (αεροβόλο).