Πέθανε ο κορυφαίος πρωταθλητής του στίβου Θανάσης Καλογιάννης

Πέθανε ο κορυφαίος πρωταθλητής του στίβου Θανάσης Καλογιάννης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απώλεια ενός από τους σπουδαιότερους αθλητές στίβου, που ανέδειξε ποτέ η χώρα μας, θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός.

Εντελώς ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 52 ετών, απεβίωσε ο Θανάσης Καλογιάννης, πρωταθλητής Ελλάδας στα 400μ. με εμπόδια.

Ο θάνατος του ήταν ξαφνικός και οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς.

Η κηδεία του θα γίνει στον Βόλο, το μεσημέρι της Τρίτης, όπως θέλησαν η μητέρα και ο αδερφός του…

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου από το άγγελμα θανάτου του πρωταθλητή των 400μ. με εμπόδια Θανάση Καλογιάννη σε ηλικία 52 ετών.

Ποιος δεν θυμάται το καμάρι του στίβου, τον Θανάση Καλογιάννη, με καταγωγή από τον Βόλο, που μεσουρανούσε και μας χάριζε ανεπανάληπτες στιγμές στη δεκαετία του '80.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν στους οικείους του τα ειλικρινά τους συλλυπητήριά για τον απροσδόκητο θάνατό του, ενώ η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 13:00 στον Βόλο.

Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ με εμπόδια. Αθλητής του ΓΣ Καρδίτσας, συμμετείχε δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες το 1984 και το 1992. Το 1986 ήταν 8ος στους πανευρωπαϊκούς, είχε ατομικό ρεκόρ στα 400μ 45.90 και στα 400μ. με εμπόδια 48.80 από τις 19/7/87 όταν είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα του Ζάγκρεμπ, επίδοση που ήταν πανελλήνιο ρεκόρ ενώ είχε πετύχει άλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ νωρίτερα με 48.88 στις 9/7/86.

Είχε στεφθεί πέντε φορές πανελληνιονίκης (1986, 1988, 1990, 1992, 1993) και είχε κατακτήσει δύο χρυσά Βαλκανικά μετάλλια (1988 , 1989) ενώ νωρίτερα, το 1984, είχε κερδίσει το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο αλλά στα 400μ. Ήταν πτυχιούχος της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Αγάπησε όμως την τέχνη της φωτογραφίας την οποία υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία ως επαγγελματίας φωτογράφος στο χώρο της μόδας όπου γνώρισε την γυναίκα που άλλαξε την ζωή του για πάντα, την βραζιλιάνα Λάουρα Ντε Νίγκρις και μάλιστα έζησε για πολλά χρόνια στην πατρίδα της συζύγου του.Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην Ελλάδα.

Πηγή: sport-fm

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή