Μόνος πρώτος στη βαθμολογία ο Ατρόμητος

Μόνος πρώτος στη βαθμολογία ο Ατρόμητος

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ πήρε ο Ατρόμητος, επικρατώντας με 1-0 της Ενωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στην ΑΕΚ για τα καπνογόνα που είχαν ανάψει οπαδοί της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο. Οι Περιστεριώτες, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Το γκολ του Ντάουντα στο 55΄ με σουτ στην κίνηση, έπειτα από πολύ όμορφη ασίστ του Βασιλακάκη, έκρινε τον αγώνα και κατέγραψε την 4η συνεχόμενη νίκη του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα. Για την ΑΕΚ χάθηκε η ευκαιρία να ανακτήσει την πρώτη θέση και πλέον ισοβαθμεί με Ολυμπιακό, Λεβαδειακό και Πανιώνιο στην τρίτη θέση, έχοντας να κερδίσει από την επική νίκη επί του Ολυμπιακού τον Σεπτέμβριο.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο Ατρόμητος ουσιαστικά αμυνόταν στο μισό γήπεδο, χωρίς να βρει τον οποιονδήποτε χώρο να αντεπιτεθεί. Ο Σέρχιο Αραούχο εμφανίστηκε πιο κεφάτος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και δημιούργησε κινδύνους κυρίως με τις μεταβιβάσεις του προς τον Μάνταλο, αλλά ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν είχε καλή αντίδραση σε δύο τελικές προσπάθειες που του παρουσιάστηκαν. Στη μία, σε τετ α τετ στο 10΄ σούταρε πάνω στον Γιαννιώτη και στη δεύτερη όταν σούταρε υπό την πίεση του Κιβρακίδη, ενώ θα μπορούσε να ντριμπλάρει και να σουτάρει σε δεύτερο χρόνο. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια ήταν ο Λιβάγια, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος δυσκολευόταν να κερδίσει τους αντιπάλους του στο ένας εναντίον ενός και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Τάσο Μπακασέτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έχασε σπάνια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μάνταλο, ο οποίος στο 46ο λεπτό σημάδεψε το κάθετο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής. Το γκολ του Ντάουντα στο 55΄, κόντρα στη ροή του αγώνα, άγχωσε την ΑΕΚ που είχε μια ανούσια κατοχή μέχρι το 90΄ χωρίς όμως να χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούν να διασπάσουν μια πολυπρόσωπη άμυνα και αναλώθηκαν σε σέντρες που ήταν εύκολη λεία για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρομήτου. «Ρεαλιστικά, στοχεύουμε στην πέμπτη θέση», τόνισε ο προπονητής του Ατρομήτου Νταμίρ Κάνατι. «Δεν είμαστε έτοιμοι για παιχνίδια κάθε τέσσερις μέρες», τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65΄ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (45΄ Μπακασέτας), Λιβάγια, Αραούχο (71΄ Πατίτο Ροντρίγκες).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Βασιλακάκης, Μπουσουλάτζιτς (86΄ Ζησόπουλος), Ουμπίντες (66΄ Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντινγκινί, Ντάουντα (65΄ Καρασαλίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή