Εκτός ρυθμού η Αννα Κορακάκη

Εκτός ρυθμού η Αννα Κορακάκη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έλλειψη αγώνων στοίχισε στην Αννα Κορακάκη μία θέση στο βάθρο στον τελικό των παγκοσμίων κυπέλλων που διεξάγεται στο Νέο Δελχί. Η Ολυμπιονίκης πλασαρίστηκε στην πέμπτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι των 10 μ. και σήμερα θα επιχειρήσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο σπορ πιστόλι, ένα όπλο στο οποίο έχει κατακτήσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Στο Νέο Δελχί βρίσκονται οι καλύτεροι σκοπευτές του κόσμου. Στον τελικό του αεροβόλου όπλου πήραν μέρος δέκα αθλήτριες. Η Αννα Κορακάκη με επίδοση στους προκριματικούς 383/400 και 16 κεντρικά 10άρια, πέρασε στην τελική φάση με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία.

Η αρχή της τελικής φάσης του αγώνα δεν ήταν ανάλογη με το ταλέντο της Αννας (πέρυσι στην Μπολόνια, σε αντίστοιχο αγώνα, είχε 391/400). Οταν βελτίωσε τις βολές της δεν μπορούσε να φτάσει τις συναθλήτριές της, καθώς το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

«Το ξεκίνημα της Αννας ήταν κακό και, έτσι, έμεινε αρκετά πίσω. Για εμάς η αγωνιστική χρονιά τώρα άρχισε. Τόσους μήνες δεν είχε πάρει μέρος σε διοργάνωση», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της Τάσος Κορακάκης.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Σελίν Γκομπερβίλ (Γαλλία) με 240,9, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, ανέβηκαν αθλήτριες από την Κίνα, οι Λιν Γουεμέι (237) και Ζανγκ Μενγκσούε (218,7), ενώ η πρωταθλήτριά μας συγκέντρωσε 177,5. Σήμερα η χρυσή Ολυμπιονίκης θα αγωνιστεί στο σπορ πιστόλι. Στόχος της είναι μια καλή εμφάνιση που θα τη βοηθήσει να πλασαριστεί ανάμεσα στις υπόλοιπες κορυφαίες αθλήτριες της σκοποβολής. Και σε αυτό το όπλο παίρνουν μέρος οι δέκα καλύτερες του κόσμου.

• Δύο αγώνες θα διεξαχθούν για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας που θα πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων του Φεβρουαρίου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 25-26/11 και στις 9-10/12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή