«Αγκαλιά» με τον τίτλο βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον

«Αγκαλιά» με τον τίτλο βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της νέας στέψης φαίνεται πως έφτασε για τον πιλότο της Μερσέντες Λιούις Χάμιλτον. Στον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 αρκεί έστω η πέμπτη θέση στο μεθαυριανό γκραν πρι του Μεξικού για να γίνει ο πρώτος Βρετανός με τέσσερις τίτλους στο άθλημα.

Ο ίδιος, πάντως, τονίζει ότι θέλει να πάρει τον τίτλο με μια ακόμη καρό σημαία, που έχει πάρει και στους πέντε από τους έξι τελευταίους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος, δημιουργώντας προβάδισμα 66 βαθμών από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ, τον πιλότο της Φεράρι.

«Σκοπεύω να νικήσω, δεν έχω έρθει εδώ για τίποτε άλλο από την πρώτη θέση» είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Πόλη του Μεξικού ο 32χρονος Χάμιλτον. «Το σκεπτόμουν καθώς περπατούσα για να έρθω εδώ. Είναι αλήθεια ότι μου αρκεί και η πέμπτη θέση, αλλά είπα στον εαυτό μου, πώς θα μου φαινόταν εάν τερμάτιζα πέμπτος και έπαιρνα τον τίτλο και δεν θα μου φαινόταν και τόσο σπουδαίο…».

Ο Βρετανός παραδέχθηκε ότι σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα γκραν πρι, αυτό του Μεξικού θα είναι πιο δύσκολο για τη Μερσέντες – που έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο των κατασκευαστών. «Εδώ θα είμαστε πολύ πιο κοντά με τις Ρεντ Μπουλ και Φεράρι. Μου αρέσει αυτό όμως, κι ελπίζω να οδηγήσω όπως στον προηγούμενο αγώνα, θα είναι ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο», είπε ο Χάμιλτον.

Με τη σχεδόν βέβαιη κατάκτηση του φετινού τίτλου, ο οδηγός της Μερσέντες θα ξεπεράσει τον Τζάκι Στιούαρτ, που ήταν ο πρώτος Βρετανός με τρία παγκόσμια πρωταθλήματα στο παλμαρέ του. «Είμαι πολύ πολύ περήφανος που υψώνεται η βρετανική σημαία κάθε φορά που βρίσκομαι στο βάθρο. Και τώρα που μπορεί να είμαι μεταξύ των μεγάλων του αθλήματος, πιθανόν κι ένα βήμα πιο μπροστά από τους μεγάλους του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι πέρα από τα όνειρα τα δικά μου και πέρα από τα πιο τρελά όνειρά της οικογένειάς μου», δήλωσε ο Χάμιλτον.

Δεν είναι, πάντως, όλα ρόδινα στη Μερσέντες. Ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας, Νίκι Λάουντα, δηλώνει ότι η σχετική πτώση της απόδοσης του άλλου πιλότου, του Φινλανδού Βάλτερι Μπότας, οφείλεται στις πολύπλοκές ρυθμίσεις του μονοθεσίου που δεν τον βολεύουν: «Είναι αντίθετος με το στυλ οδήγησής του ο τρόπος που το αυτοκίνητό μας αποδίδει προς το παρόν. Ακόμη και ο Λιούις παραπονιέται κάποιες φορές για το πόσο δύσκολο είναι να το οδηγήσει. Παρά ταύτα, μπορεί και πάλι να νικά, δόξα τω Θεώ» είπε ο κ. Λάουντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή