Αμεση ανασύνταξη και υψηλό εμπόδιο

Αμεση ανασύνταξη και υψηλό εμπόδιο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις «πληγές» που άνοιξε στον οργανισμό των «ερυθρόλευκων» η ήττα από τον Παναθηναϊκό, θέλουν άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού να επουλώσουν άμεσα. Ωστόσο, η επόμενη αγωνιστική υποχρέωσή τους έχει υψηλότατο βαθμό δυσκολίας. Πρόκειται για την αποψινή αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη (ώρα έναρξης 21.45), της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Να σημειωθεί πως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και ημέρες.

Ο Κώστας Φορτούνης που εκπροσώπησε χθες τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο φαληρικό γήπεδο πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες, δεν δίστασε να πει πως η αντεπίθεση θα πρέπει να έχει αφετηρία το ματς με την Μπαρτσελόνα. Κάτι που συμφωνήθηκε στη συζήτηση την οποία είχαν οι παίκτες των «Πειραιωτών», την επομένη του ντέρμπι των «αιωνίων», στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής αποκάλυψε πως σκοπεύει να προσεγγίσει το ματς του Φαλήρου, έχοντας τη λογική του ραντεβού στο «Καμπ Νου»: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η προσέγγιση και η φιλοσοφία απέναντι σε τέτοια ομάδα δεν αλλάζει δραστικά. Ισως αλλάξουμε κάποια πράγματα αλλά όχι μεγάλες αλλαγές ως προς την προσέγγιση απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Μπαρτσελόνα».

Για την κατάσταση που επικρατεί εντός των αποδυτηρίων, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, είπε: «Ολοι γνωρίζετε ότι ήταν κακό αποτέλεσμα. Το καλό είναι πως παίζουμε την Τρίτη με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα έπρεπε να συζητήσουμε, αλλά ήταν θετικό πως έχουμε γρήγορα το επόμενο ματς. Εδώ έχουμε βέβαια μία ιδιάζουσα περίπτωση, διότι απέναντί μας θα είναι η Μπαρτσελόνα». Ο προπονητής του Ολυμπιακού απέφυγε να αναφερθεί στις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλωνία.

Η προσέγγιση της ενδεκάδας των «Πειραιωτών» μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Πιθανότατα θα ενισχύσει την αμυντική λειτουργία, έχοντας τρεις αμυντικούς χαφ, τους Ζντιέλαρ, Ρομαό και Ζιλέ. Από κει και έπειτα, τερματοφύλακας θα είναι ο Προτό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μποτία και Ενγκέλς, αφού ο Σισέ (όπως και ο Ανσαριφάρντ) δεν είχαν δηλωθεί από τον Μπέσνικ Χάσι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Φιγκέιρας, Ελαμπντελαουί και Κούτρης διεκδικούν τις δύο θέσεις στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Οτζίτζα, Φορτούνης, Καρσελά, έχουν προβάδισμα για την επιθετική γραμμή.

Από την πλευρά του ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε χθες για την ατμόσφαιρα που αναμένεται να ζήσει απόψε στο Καραϊσκάκη: «Είμαι σίγουρος για την υποδοχή όπως είμαι σίγουρος πως ο κόσμος του Ολυμπιακού θα υποστηρίξει με σθένος και πάθος την ομάδα του. Θα θυμάμαι πάντα τον κόσμο και το πάθος του». Εκτός πλάνων του βρίσκονται ο τιμωρημένος Πικέ και ο τραυματίας Ινιέστα.

• Στις 18.00 θα αρχίσει στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη ο αγώνας νέων του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για το Youth League.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή