Εξι μήνες χωρίς τον Μάνταλο

Εξι μήνες χωρίς τον Μάνταλο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου (0-1) ήταν τεράστιας σημασίας για την ΑΕΚ, ωστόσο δυστυχώς αποδείχθηκε «πύρρειος». Ο αρχηγός της Ενωσης, Πέτρος Μάνταλος, υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, χειρουργείται σήμερα από τον Λάκη Νικολάου και θα απουσιάσει για 5,5 έως 6 μήνες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων». Ευχές για ταχεία ανάρρωση εστάλησαν από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, την ΠΑΕ Πανιώνιος και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και πολλούς φιλάθλους της ομάδας καθώς η επιρροή του αρχηγού της ΑΕΚ στον σύλλογο είναι πολυδιάστατη.

Η εικόνα του Πέτρου Μάνταλου πεσμένου στο έδαφος, γνωρίζοντας πως ο τραυματισμός του σε μια ανύποπτη φάση είναι σοβαρός, κυκλοφόρησε παντού. Η προσπάθεια να κόψει μια μακρινή μπαλιά με εναέρια προβολή, έφερε μια άτσαλη πτώση και τον τραυματισμό στο γόνατο. Η νίκη σε μια δύσκολη έδρα, η επιστροφή στα γκολ για τον Σέρχιο Αραούχο και το τελικό αποτέλεσμα δεν πανηγυρίστηκαν καθόλου από τους παίκτες, ενώ στα αποδυτήρια της ομάδας επικρατούσε κατήφεια για την κατάσταση του αρχηγού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πιο ψύχραιμος από όλους ήταν ο ίδιος ο τραυματίας.

Πέραν του Μάνταλου, η ΑΕΚ χάνει και τον Ούρος Τσόσιτς για 2 έως 3 εβδομάδες, καθώς ο Σέρβος αμυντικός της Ενωσης υπέστη διάστρεμμα και θα απουσιάσει σίγουρα από τους αγώνες με Μίλαν και ΠΑΟΚ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ΑΕΚ ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι καλή και πιθανή απώλεια βαθμών, εάν δεν ερχόταν το γκολ του Αραούχο στο 81΄, θα συνιστούσε ποδοσφαιρική αδικία. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 3-5-2 και η Ενωση έβγαλε αρκετές φάσεις για γκολ, μέχρι να έρθει η άψογη συνεργασία Μπακασέτα – Αραούχο που έδωσε προς το τέλος του αγώνα τους πολύτιμους τρεις πόντους. Ο Σέρχιο Αραούχο σκόραρε για τρίτη φορά κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Η… ζωή χωρίς τον αρχηγό

Η φετινή ΑΕΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αρχηγό της. Εκ των 19 επίσημων αγώνων που έχει δώσει φέτος η Ενωση, ο Πέτρος Μάνταλος έχει συμμετάσχει ως βασικός στους 16 ενώ μία φορά πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το κενό είναι δύσκολο να καλυφθεί και αυξημένο ρόλο στη φετινή σεζόν θα αποκτήσουν οι Τάσος Μπακασέτας και Παναγιώτης Κονέ. Δεν αποκλείονται μάλιστα η μετατόπιση του Λιβάγια σε πιο ελεύθερο ρόλο, η προώθηση του Γαλανόπουλου ακόμα πιο μπροστά και, βεβαίως, η ενεργοποίηση του Πατίτο Ροντρίγκες.

Από χθες το πρωί κυκλοφόρησαν ήδη κάποια σενάρια περί απόκτησης δημιουργικού μέσου τον Ιανουάριο, που αν και δεν έχουν ακόμη βάση, είναι πιθανό να επιβεβαιωθούν. Θέλοντας και μη, η ΑΕΚ θα πορευθεί με το υπάρχον ρόστερ μέχρι το τέλος του 2017 και από τα αποτελέσματα και την προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα θα κριθεί το αν η ομάδα θα αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή.

Χρόνος για περισσότερες σκέψεις δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι μεθαύριο η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μίλαν για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στο ΟΑΚΑ εκτιμάται πως θα συρρεύσουν περίπου 50 χιλιάδες φίλοι της Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή