Η Ελλάς παρέδωσε τη Φλόγα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια συγκινητική, λιτή και απέριττη εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκ Τσανγκ. Το Φως του Ολυμπισμού βρίσκεται, ήδη, στον δρόμο για τη Ν. Κορέα και τον Φεβρουάριο του 2018 θα φωτίσει τα στάδια και τις πίστες της διοργανώτριας πόλης.

Η τελετή παράδοσης άρχισε χθες, νωρίς το πρωί, στο Παναθηναϊκό Στάδιο με αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Από ελληνικής πλευράς, η ομάδα γενικής γυμναστικής «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων», η οποία αποτελείται από 90 αγόρια και κορίτσια, παρουσίασαν το θέμα «Οι Λύκοι και το Φεγγάρι».

Η αποστολή της Κορέας έδωσε ένα δείγμα από τον πλούσιο πολιτισμό της χώρας. Οι εκπρόσωποί της δημιούργησαν μια ωραία λυρική ατμόσφαιρα με χορούς και τραγούδια της πατρίδας τους, ενώ αυτό που εντυπωσίασε τους δεκάδες θεατές ήταν η μουσική σύνθεση της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας επί κορεατικού εδάφους.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στα χέρια του λαμπαδηδρόμου Ιωάννη Πρώιου. Ο πρωταθλητής μας, στη χιονοδρομία, είχε παραλάβει το «Φως της Ολυμπίας» από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Κι Χουν.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε τη Φλόγα στον Λι Σι Μπεόμ, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Πιονγκ Τσανγκ 2018». «Η Φλόγα αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο των παραδόσεων και των αξιών που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα. Είναι ένας φάρος για τις ολυμπιακές αξίες. Είναι το σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης. Σας παραδίδουμε την Ολυμπιακή Φλόγα για να τη μεταφέρετε στη μακρινή αλλά πανέμορφη χώρα σας και να συνεχίσει να μεταφέρει στο υπόλοιπο μέρος του ταξιδιού της, τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης», είπε, μεταξύ άλλων, κατά την παράδοση ο κ. Καπράλος, ενώ ο Κορεάτης Λι Σι Μπέομ, τόνισε: «Η Πιονγκ Τσανγκ θα έχει την τιμή να φιλοξενεί την Ολυμπιακή Φλόγα για δεύτερη φορά στην Κορέα, μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, το 1988. Το σύνθημα μας, “Let Everyone Shine”, σημαίνει ότι η Φλόγα θα λάμψει για το όνειρο, το πάθος και το μέλλον όλων, κάθε στιγμή, σε κάθε γωνιά της Γης. Η Ολυμπιακή Φλόγα εκφράζει αυτό το σημαντικό νόημα. Οταν η Ολυμπιακή Φλόγα φτάσει στην Κορέα, θα γιορτάσουμε τις 100 μέρες μέχρι την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η λαμπαδηδρομία στη Ν. Κορέα θα διαρκέσει 101 ημέρες και το Φως από την Αρχαία Ολυμπία θα λάμψει σε όλη τη χώρα. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων έχει ολοκληρωθεί και η διοργάνωση θα είναι μία διοργάνωση ειρήνης και αρμονίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή