Γιουρόπα Λιγκ: Bραδιά πρόκρισης για μεγάλα ονόματα

Γιουρόπα Λιγκ: Bραδιά πρόκρισης για μεγάλα ονόματα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Γιουρόπα Λιγκ είναι απόψε στο κατώφλι της πρόκρισης, όπως η Αρσεναλ, η Ζενίτ και η Λάτσιο, με την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων να έχει σειρά αμφίρροπων και απρόβλεπτων αγώνων στο πρόγραμμα.

Στη Ρώμη η Λάτσιο θέλει να σφραγίσει την πρόκρισή της καθώς και την πρώτη θέση στον όμιλο με νίκη επί της γαλλικής Νις που έχει σοβαρότατα προβλήματα στην άμυνα φέτος. Οι «λατσιάλι» θέλουν και ένα καλό σκορ, καθώς αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη η νίκη της Ρόμα με 3-0 επί της Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει θέσει ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων της μισητής αντιπάλου.

Η Αρσεναλ φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα δύο εβδομάδες μετά τη νίκη της μέσα στο Βελιγράδι και η διάθεση στο «Εμιρεϊτς» είναι ιδιαιτέρως χαλαρή. Τον τεχνικό Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται να τον απασχολούν περισσότερο άλλα ζητήματα, όπως το επικείμενο δύσκολο ματς πρωταθλήματος στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και η αξίωσή του για επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ στο ρόστερ της Εθνικής Αγγλίας. «Εχω εισέλθει σε στρατηγική αλλαγών στην ομάδα και θέλω να συνεχίσω έτσι, καθώς είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας σε όλες τις διοργανώσεις», είπε ο Αλσατός προπονητής.

Η άλλη ομάδα του Βελιγραδίου, η Παρτίζαν, υποδέχεται σε ένα ματς ειδικών συνθηκών την αλβανική Σκεντέρμπεου και θέλει μόνο νίκη, την πρώτη της στον όμιλο, μήπως και προλάβει το τρένο της πρόκρισης.

Οσο για τη Ζενίτ, το νορβηγικό ψύχος στο Τρόντχαϊμ δεν μπορεί να εμποδίσει μια ομάδα από την Αγία Πετρούπολη να πάρει τη νίκη επί της Ρόζενμποργκ που θα τη στείλει στους 32 του ομίλου.

Ενα από τα σημαντικότερα ραντεβού με την ιστορία του έχει απόψε ο Απόλλων Λεμεσού, υποδεχόμενος την πρωτοπόρο του ομίλου του, Αταλάντα.

Η κυπριακή ομάδα, που είναι σύμφωνα με τα στατιστικά η πρώτη σε αριθμό λεγεωνάριων μεταξύ των συλλόγων των 31 μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, έχει δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε τρεις αγώνες έως τώρα στον όμιλο και τα φόντα να πάρει και την πρώτη της νίκη απόψε κόντρα σε μια ομάδα που αν και ιταλική, δεν αποτελεί φόβητρο. Από την ομάδα του Μπέργκαμο θα απουσιάσει και το αστέρι της από την Αργεντινή, ο επιθετικός Αλεχάνδρο Γκόμες. Την ίδια ώρα, σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της βραδιάς η Λιόν θα υποδέχεται για τον ίδιο όμιλο την Εβερτον που έχει μπει στη μετά Ρόναλντ Κούμαν εποχή.

Ακόμη ένας κρισιμότατος αγώνας είναι αυτός της Σλάβια Πράγας με τη Βιγιαρεάλ στην Τσεχία. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, αλλά η Αστάνα (που παίζει με την ουραγό Μακάμπι Τελ Αβίβ) καιροφυλακτεί έναν βαθμό πιο πίσω. Ενδιαφέρον έχει και η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Μαρσέιγ, κόντρα στην Γκιμαράες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή