Τσάμπιονς Λιγκ: Απογοητευτική η εικόνα της Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: Απογοητευτική η εικόνα της Ατλέτικο

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ενάμισι πόδι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πλέον η Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ισπανικός Τύπος, ύστερα από την εντός έδρας ισοπαλία-σοκ (1-1) προχθές με την Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν.

Τι κι αν οι Αζέροι έπαιξαν το τελευταίο ημίωρο με 10 παίκτες, τι κι αν οι «ροχιμπλάνκος» δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη… το νικητήριο γκολ δεν μπήκε ποτέ, υποχρεώνοντας τη δις φιναλίστ στον θεσμό τα τέσσερα τελευταία χρόνια να μείνει για δεύτερη φορά στην ισοπαλία με την Καραμπάχ μέσα σε 15 μέρες, τη φορά αυτή μπροστά σε 55.000 οπαδούς της στο ολοκαίνουργιο «Γουάντα Μετροπολιτάνο».

Μένοντας χωρίς νίκη ύστερα από τέσσερις αγώνες στον όμιλο, «θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να προκριθεί η Ατλέτικο» ανέφερε χθες η εφημερίδα «Μάρκα» της Μαδρίτης. Η άλλη εφημερίδα της πόλης, η «Ας», είχε τίτλο «Η Ατλέτικο βλέπει προς το Γιουρόπα Λιγκ».

Κάτι η απαγόρευση μεταγραφών και κάτι η μετακίνηση σε νέα έδρα, φαίνεται ότι η ερυθρόλευκη ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας είναι φέτος σκιά του εαυτού της, πράγμα που παραδέχεται κι ο ίδιος ο αρχηγός της, ο Γκάμπι. «Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας βασίζεται στο να δέχεται πολύ λίγα τέρματα και να σκοράρει από τις λίγες ευκαιρίες που δημιουργεί. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, δεχόμαστε περισσότερα γκολ και όσες ευκαιρίες και αν δημιουργούμε φαίνεται πως δεν μπορούμε να σκοράρουμε», είπε ο έμπειρος μέσος, ο μόνος διασωθείς κατά τη «Μάρκα» στον αγώνα της Τρίτης: «Ο Γκάμπι και τα 10 φαντάσματα» έγραφε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται μάλιστα στη Μαδρίτη ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για τη φετινή Ατλέτικο, ότι δηλαδή και τα εννιά τέρματα που έχει δεχθεί σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ προέρχονται από σέντρες προς τη μεγάλη περιοχή, μια πρόκληση που μέχρι πέρυσι ήταν βούτυρο στο ψωμί των Ντιέγο Γοδίν και Χουανφράν – όχι όμως και φέτος. «Αυτά δεν θα γίνονταν στο Βιθέντε Καλδερόν», πρόσθεσε εμφατικά η «Μάρκα».

Στον ίδιο όμιλο προχθές σημειώθηκε και η εντυπωσιακή νίκη με 3-0 της Ρόμα επί της Τσέλσι, που έθεσε τέρμα σε μία σειρά προβληματικών εμφανίσεων των Ρωμαίων στον θεσμό (με τρεις μόλις νίκες στους 19 προηγούμενους αγώνες της). «Λίγοι πίστευαν σε εμάς, αλλά είμαστε πρώτοι στον όμιλο και με την αξία μας» είπε ο αρχηγός των «ροσονέρι», Ντανιέλε ντε Ρόσι, την ώρα που ο Ιταλός τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας, Αντόνιο Κόντε, έλεγε ότι «ήμαστε ένα ανέκδοτο στη Ρώμη».

Η Παρί Σεν Ζερμέν σπέρνει τον τρόμο φέτος, αφού ακόμη κι όταν οι Νεϊμάρ και Εντινσον Καβάνι έχαναν τις ευκαιρίες κόντρα στην Αντερλεχτ προχθές, ήρθε ο αριστερός μπακ Λαϊβίν Κουρζάβα να πετύχει χατ τρικ.

Τέλος, στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, η αστυνομία προσήγαγε 40 οπαδούς της Φέγενορντ και 12 της Σαχτάρ που φέρονται να συμμετείχαν σε σοβαρό επεισόδιο κατά το οποίο… ισοπεδώθηκε μπαρ της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή