Σπουδαίες εμφανίσεις από Τότεναμ και ΑΠΟΕΛ

Σπουδαίες εμφανίσεις από Τότεναμ και ΑΠΟΕΛ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αποτελέσματα της προχθεσινής βραδιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ τράβηξαν την προσοχή των φιλάθλων και επρόκειτο για αγώνες του ιδίου ομίλου: Η Τότεναμ εκμεταλλεύθηκε το κακό φεγγάρι της Ρεάλ, νίκησε 3-1 και έδειξε ότι πλέον έχει «ενηλικιωθεί» ως ευρωπαϊκή δύναμη, ενώ η ισοπαλία (1-1) που άρπαξε ο ΑΠΟΕΛ από την Ντόρτμουντ μέσα στη Γερμανία κρατά ζωντανή την ελπίδα της ομάδας του Γιώργου Δώνη για συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Προκριθήκαμε και βρισκόμαστε εκεί όπου θέλουμε» είπε ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίσιο Ποκετίνο: «Τα ματς αυτά μας έχουν κάνει πιο ορατούς στην Ευρώπη. Πλέον ανήκουμε στους κορυφαίους στην Αγγλία και στην Ευρώπη».

Από την πλευρά της Ρεάλ τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να ετοιμάζεται για δύσκολη κλήρωση στους «16», αφού μάλλον τερματίζει δεύτερη (ενώ και στο πρωτάθλημα υπολείπεται οκτώ βαθμών της Μπαρτσελόνα), αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο λέει ότι δεν υπάρχει κρίση στην ομάδα. «Δεν είμαστε και στα καλύτερά μας» παραδέχθηκε, «αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμα».

Η ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ στη Βεστφαλία ήταν ιστορικό αποτέλεσμα και ο κ. Δώνης δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του, δηλώνοντας ότι «αν μας έλεγαν ότι θα είχαμε δύο ισοπαλίες θα γελούσαμε, αφού πέσαμε στον δυσκολότερο όμιλο».

Στο Μάντσεστερ (στη «γαλάζια» πλευρά τουλάχιστον), υποκλίνονται στον Σέρχιο Αγουέρο που με το εντυπωσιακό του τέρμα στο 4-2 της Σίτι επί της Νάπολι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, φθάνοντας τα 178 τέρματα.

Στη Νάπολι, η εντός έδρας ήττα από τη Σίτι είχε περισσότερες συνέπειες στην αυτοπεποίθηση των Ιταλών παρά στη βαθμολογική τους θέση. Η συζήτηση επικεντρώνεται στο ότι για να έχει ελπίδες να κατακτήσει τον τίτλο του Καμπιονάτο χρειάζεται να ξεπεράσει τα προβλήματα που προξενούν η αδυναμία της στον αέρα και ο ελλιπής της πάγκος. Γι’ αυτό και οι πονοκέφαλοι για τον τεχνικό Μαουρίτσιο Σάρι αυξάνονται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αριστερού μπακ Φαουζί Γκουλάμ.

Η Μονακό είναι στην άλλη πλευρά του λόφου. Εχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα, στη Γαλλία, και πλέον ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπαθεί να αναδημιουργήσει ομάδα μετά την αποχώρηση της ραχοκοκαλιάς της το καλοκαίρι. Ετσι, ενώ η ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη με την Μπεσίκτας τη φέρνει πολύ κοντά στον αποκλεισμό, η θέση του κ. Ζαρντίμ στον πάγκο χαρακτηρίζεται ασφαλής.

Αντιθέτως, στην Τσέλσι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Μάρκα», να έχει αποφασίσει την αποπομπή του τεχνικού Αντόνιο Κόντε, που πέρυσι οδήγησε τους «μπλε» στον τίτλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή