Τιμωρία – σκάνδαλο της FIFA σε Μανωλά, που χάνει το πρώτο μπαράζ με Κροατία

Τιμωρία – σκάνδαλο της FIFA σε Μανωλά, που χάνει το πρώτο μπαράζ με Κροατία

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια απόφαση που γεννά πολλά ερωτηματικά προέβη την Παρασκευή η FIFA, που τιμώρησε τον Κώστα Μάνωλα με μία αγωνιστική για παραβίαση του Fair Play και έτσι ο άσος της Ρόμα θα χάσει τον πρώτο αγώνα μπαράζ στην Κροατία την επόμενη Πέμπτη, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο διεθνής αμυντικός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Κύπρο στο ΓΣΠ, αντίκρισε κίτρινη κάρτα προκειμένου να εκτίσει την τιμωρία της μίας αγωνιστικής στο ματς με το Γιβραλτάρ και να μπει «καθαρός» στις αναμετρήσεις των μπαράζ.

Ωστόσο, η Παγκόσμια ομοσπονδία έκρινε ότι η πράξη του αυτή παραβιάζει του κανόνες του Fair play και του επέβαλλε τιμωρία μίας αγωνιστικής, θέτοντας τον εκτός για την αναμέτρηση με τους Κροάτες στο Ζάγκρεμπ. Πρόκειται για απόφαση που αν μη τι άλλο προκαλεί απορίες και κρίνεται ως σκανδαλώδης, δεδομένου πως αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται συνεχώς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται για ένα τέτοιο γεγονός.

Μάλιστα, η ποινή του Μανωλά δεν είναι εφέσιμη οπότε αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή των δεδομένων και να έχει τελικά ο Μίκαελ Σκίμπε στην διάθεση του τον στόπερ της Ρόμα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Ο Κώστας Μανωλάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για παραβίαση των αρχών του Fair Play στη διάρκεια του αγώνα Κύπρος-Ελλάδα. Συνεπώς, ο διεθνής αμυντικός δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα των play-offs εναντίον της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, καθώς η ποινή του δεν μπορεί να εφεσιβληθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή