Σούπερ Λίγκα: Αγώνες – φωτιά στην κορυφή

Σούπερ Λίγκα: Αγώνες – φωτιά στην κορυφή

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ακόμη κλασικό ντέρμπι, τρίτο διαδοχικό στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, συνεχίζεται αυτό το τριήμερο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ακριβώς στο ένα τρίτο της διαδρομής και πριν από τη διακοπή λόγω των αγώνων της Εθνικής μας με την Κροατία, η 10η αγωνιστική προσφέρει τη μονομαχία ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ως συνέχεια των δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν και ως πρόγευση από το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ που ακολουθεί. Σασπένς προσφέρει και ο αγώνας του πρωτοπόρου Ατρόμητου με τον Πανιώνιο στο Περιστέρι, δύο ομάδων που βρίσκονται σταθερά ψηλά στη βαθμολογία.

Η κυριακάτικη μονομαχία του ΟΑΚΑ (19.30) βρίσκει τους δύο «Δικεφάλους» σε ανοδική τροχιά και πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Με τη νίκη της στη Ν. Σμύρνη, η ΑΕΚ έσπασε το αρνητικό σερί των τριών προηγούμενων αγωνιστικών και σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις και το καλό αποτέλεσμα στα ματς με τη Μίλαν, πάει στο ντέρμπι… πρόσω ολοταχώς με στόχο να εκμεταλλευθεί στο απόλυτο τη δύναμη της έδρας της. Σε καλή κατάσταση δείχνει και ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει πείσει ακόμα ότι μπορεί να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες που χρόνια τώρα τον καθιστούν πολύ αδύναμο μακριά από την Τούμπα. Δεν έχει εφέτος εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και για να την πετύχει στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, οφείλει να δείξει καλύτερο πρόσωπο απ’ αυτό που παρουσίασε δύο εβδομάδες νωρίτερα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στην πρώτη μέρα του προγράμματος της 10ης αγωνιστικής, τα φώτα πέφτουν σήμερα το απόγευμα (17.15) στο Περιστέρι, με επίκεντρο τον εκπληκτικό Ατρόμητο που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Απέναντί του θα βρεθεί ο πάντα επικίνδυνος Πανιώνιος, ο οποίος μάλλον νιώθει αδικημένος στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Σπουδαίο παιχνίδι είναι και το αποψινό (19.30) στην Τρίπολη, με αντίπαλους τον τοπικό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι είναι μαζί με τον Πλατανιά οι αρνητικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι οι 4 από τους 6 βαθμούς τους είναι από τη νίκη τους επί της ΑΕΚ στην Τρίπολη και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όπου ισοφαρίστηκαν με πέναλτι στο 94΄. Ο Παναθηναϊκός έχει εφέτος την ίδια ασθένεια με τον ΠΑΟΚ. Παραμένει πανίσχυρος στη Λεωφόρο, με τελευταίο θύμα του την περασμένη εβδομάδα τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να νικήσει εκτός έδρας εδώ και σχεδόν δέκα μήνες σε αγώνα πρωταθλήματος.

Μετά την καλή εμφάνιση και την ισοπαλία κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής (15.00) με αντίπαλο τον ουραγό (και χωρίς τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του) Πλατανιά.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, κανένα δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί.

• Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής: ΣΑΒΒΑΤΟ: Παναιτωλικός – Ξάνθη 15.00, Ατρόμητος – Πανιώνιος 17.15, Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός 19.30. ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός – Πλατανιάς 15.00, Κέρκυρα – Λάρισα 17.15, Απόλλων – ΠΑΣ Γιάννενα 17.15, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 19.30. ΔΕΥΤΕΡΑ: Λεβαδειακός – Λαμία 19.30.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9 αγων.): Ατρόμητος 19, ΠΑΟΚ 18, ΑΕΚ 17, Πανιώνιος 14, Ολυμπιακός 14, Λεβαδειακός 14, Παναθηναϊκός 13, ΠΑΣ Γιάννενα 13, Λαμία 11, Ξάνθη 10, Παναιτωλικός 9, Κέρκυρα 9, Λάρισα 9, Απόλλων 7, Αστέρας Τρίπολης 6, Πλατανιάς 6 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή